Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

De Buitendienst

 • 4 Seizoenen op het Deelense Veld

  29 MAR 2021 · Het uitgestrekte Deelense Veld is onderdeel van de Veluwe. Vanuit hier maken we een bijzondere wandeling dwars door vier seizoenen. We starten op een van de laatste winterdagen van het jaar en horen vervolgens, in het voorjaar, de natuur weer tot leven komen. Onder meer de boomleeuwerik, de houtsnip en de roodborsttapuit laten van zich horen. Bij een heidevennetje zijn heikikkers actief. In de zomer is de sfeer loom, met het geluid van bijen en en sprinkhanen. Dan komt het najaar en zetten de tot dan toe stille edelherten het op een burlen. De Buitendienst word je aangeboden namens ANWB. (Concept: Airborne / Samenstelling: Victor Dekker & Henk Meeuwsen)
  1h
 • Op verkenning in de kwelders van Texel

  15 MAR 2021 · Op Texel ligt het bijzondere natuurgebied De Slufter. Het is één van de grootste kwelders van ons land: door een open verbinding met zee loopt dit gebied vol met water zodra het vloed wordt. Daardoor kent dit deel van Texel een uniek ecosysteem dat bestaat uit kwelders, kreken en duinen. Wij doen de wandelschoenen aan en trekken er dwars doorheen. We starten onze tocht vanaf het strand, bij de branding, en komen dan al snel in het deel waar vogels de baas zijn. De Buitendienst word je aangeboden namens ANWB. (Concept: Airborne / Samenstelling: Victor Dekker & Henk Meeuwsen)
  1h
 • Slenteren door Utrecht

  1 MAR 2021 · In deze bijzondere aflevering slenteren door één van Nederlands oudste steden: Utrecht. We rijden met de trein het Centraal Station binnen en starten vanaf daar onze wandeling door de binnenstad - in hartje winter. We komen langs eenden die ronddobberen in de Singelgracht en horen koerende duiven. Uiteraard horen we ook die andere natuurlijke bewoner die hier zijn habitat heeft: de mens. Voetstappen, spelende kinderen, flarden van gesprekken, fietsers en verkeer. En wat zou een wandeling in Utrecht zijn zonder het carillon van de Dom? De Buitendienst word je aangeboden namens ANWB. (Concept: Airborne / Samenstelling: Victor Dekker & Henk Meeuwsen)
  1h
 • De rust van het Wieselsche Bosch

  15 FEB 2021 · Vlakbij het Gelderse Wenum-Wiesel ligt het prachtige Wieselsche Bosch. Een uitgestrekt bos, waar we onze wandeltocht beginnen midden in de herfst. We verkennen het bos en de omliggende gebieden terwijl ondertussen de winter haar intrede doet. Door de wind horen we de takken kraken. Ook al zijn er veel minder vogels actief dan in het voorjaar, een groot aantal verschillende vogels heeft het nog behoorlijk druk: roffelende spechten, zingende mezen en een enkele roodborst. Totdat het gaat regenen en de vogels een veilig heenkomen zoeken. De Buitendienst word je aangeboden namens ANWB. (Concept: Airborne / Samenstelling: Henk Meeuwsen)
  1h
 • Op de hoogste duintop van Nederland

  1 FEB 2021 · Bij het Noord-Hollandse Schoorl liggen de hoogste en breedste duinen van Nederland: het perfecte beginpunt voor een uur uitwaaien aan het strand. De branding bruist, de golven rollen over het strand, de wind blaast door het helmgras en de meeuwen krijsen. Maar we zijn niet alleen. In de verte horen we af en toe honden en spelende kinderen. Dan gaat het regenen. Eerst nog zachtjes, dan harder en harder. Totdat er ook nog onweer losbarst. Zodra de bui is overgetrokken, lijkt het op het strand wel vrediger dan ooit. De Buitendienst word je aangeboden namens ANWB. (Concept: Airborne / Samenstelling: Victor Dekker)
  1h 18s
 • De Lepelaarplassen in wintertijd

  18 JAN 2021 · De Lepelaarplassen in Flevoland zijn een populaire bestemming voor vogels. Wij wandelen door het drassige moeraslandschap en langs de oevers van de plassen. De wind laat het riet ruisen en het water zachtjes tegen de oever klotsen. Naar mate de wandeling vordert, worden we verrast door grote groepen brandganzen en spreeuwen. En dan, aan het einde van de tocht, is het gaan vriezen: op het water ligt een dikke laag ijs waar schaatsers met lange halen overheen zoeven. De Buitendienst word je aangeboden namens ANWB. (Concept: Airborne / Samenstelling: Henk Meeuwsen)
  1h
 • Ontdek De Buitendienst

  11 JAN 2021 · Niets is zo ontspannen als genieten van de Nederlandse natuur. Daarom heeft ANWB een nieuw seizoen van de podcast De Buitendienst ontwikkeld. Vanaf 18 januari 2021 nemen we je elke twee weken mee naar een nieuw natuurgebied in ons land. Een uur lang hoor je niets anders dan de rustgevende geluiden van de natuur. Zorg dat je geen aflevering mist en abonneer je op De Buitendienst. De Buitendienst word je aangeboden namens ANWB. (Concept: Airborne / Productie: Henk Meeuwsen)
  1m 18s
 • Het dorpsleven van Tzum tot Gortel

  8 MAY 2020 · In de kleinste dorpen van ons land staat het leven in een lage versnelling: een paard dat voorbij komt, een kerkklok in de verte, koerende duiven. Vanuit Friesland zakken we via Drenthe en Overijssel af langs de mooiste, landelijk gelegen dorpjes naar hartje Gelderland. In deze naadloze compilatie bezoeken we onder meer Tzum, Kubaard, Zwartemeer en Gortel. De Buitendienst word je aangeboden namens ANWB. (Concept: Airborne / Samenstelling: Henk Meeuwsen)
  1h
 • In de moerassen van de Weerribben

  1 MAY 2020 · In het noordwesten van Overijssel vind je uitgestrekte groene weilanden die worden onderbroken door slootjes. Dit is het gebied waar weidevogels zich graag nestelen. Terwijl wij ongezien in het gras liggen, wolken overdrijven en er een lange lentedag aan ons voorbij trekt horen we talloze vogels - én die andere, karakteristieke bewoners van dit gebied: grazende koeien. De Buitendienst word je aangeboden namens ANWB. (Concept: Airborne / Samenstelling: Henk Meeuwsen)
  1h
 • Tussen de weidevogels van Blankenham

  24 APR 2020 · In het noordwesten van Overijssel vind je uitgestrekte groene weilanden die worden onderbroken door slootjes. Dit is het gebied waar weidevogels zich graag nestelen. Terwijl wij ongezien in het gras liggen, wolken overdrijven en er een lange lentedag aan ons voorbij trekt horen we talloze vogels - én die andere, karakteristieke bewoners van dit gebied: grazende koeien. De Buitendienst word je aangeboden namens ANWB. (Concept: Airborne / Samenstelling: Henk Meeuwsen)
  1h

Doe je ogen dicht en laat je meevoeren naar de mooiste natuurgebieden van Nederland. Geniet een uur lang van zingende vogels, zoemende insecten en ritselende bladeren. Voor bij het thuiswerken,...

show more
Doe je ogen dicht en laat je meevoeren naar de mooiste natuurgebieden van Nederland. Geniet een uur lang van zingende vogels, zoemende insecten en ritselende bladeren. Voor bij het thuiswerken, onder het studeren of gewoon om lekker bij weg te dromen. Extra fijn in een periode waarin we voorzichtig moeten zijn en het beste zoveel mogelijk thuis kunnen blijven. Speciaal voor jou van de ANWB.

Concept: audio agency Airborne. Productie: Victor Dekker & Henk Meeuwsen
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search