Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Asiasta kertoi Henki-lehti

 • "Syntyä, elää uskossa ja kuolla ruotsiksi"

  6 MAY 2024 · Kieli-identiteettiin perustuva Porvoon hiippakunta on moni-ilmeinen ja moniääninen. Sen piispa kokee tehtäväkseen kuunnella eri äänenpainoja. Vähemmistön on löydettävä keskinäinen yhteys. Totuutta kukaan ei voi omistaa. 
  Played 14m 50s
 • Henki-lehti, pääkirjoitus 3/2024

  6 MAY 2024 · Minua on viehättänyt roomalaiskatolisen kirkon tyyli kirjoittaa kirkon käytäntöjä muuttaviin dokumentteihin hengellisteologinen johdanto, jossa tuodaan esille, ettei kirkko ole ”antamassa periksi” nykyajalle, vaan kuinka muutettava asia syventää ymmärrystä Jumalasta. Toivoisin, että esimerkiksi piispainkokous ja kirkolliskokous voisivat ottaa hiukan mallia äitikirkkomme tyylistä.
  Played 3m 45s
 • Henki-lehti, kolumni 3/2024

  6 MAY 2024 · Järjen ja kohtuullisuuden nimissä emme puhko sen enempää silmää silmästä kuin vaienna naista seurakunnassa, joten rakkauden ja kohtuuden nimissä ymmärtäkäämme etuoikeutemme. 
  Played 3m 47s
 • Rakkaan kaavan kahleissa, Henki-lehti 2/2024

  5 MAR 2024 · Eteläisen Afrikan luterilaiset etsivät keinoja tuoda paikallista kulttuuria osaksi jumalanpalveluksiaan, mutta vanhoista kaavoista ei osata luopua. Muun muassa suomalaisten juurruttamien perinteiden ja paikallisen ilmaisun yhdistämisessä auttaa Suomen Lähetysseuran Sakari Löytty.
  Played 16m 16s
 • Pääkirjoitus, Henki-lehti 2/2024

  5 MAR 2024 · Kun kirkolliskokousta ja kirkkoa kritisoidaan vanhoillisuudesta, täytyy muistaa, että taustalla on tuo vaatimus kolmen neljäsosan määräenemmistöstä. Jos samaa vaadittaisiin eduskunnalta, ei se olisi vielä hyväksynyt samaa sukupuolta olevien avioliittoa, toteaa Kalle Hiltunen pääkirjoituksessa.
  Played 3m 36s
 • Kolumni, Henki-lehti 2/2024

  5 MAR 2024 · Olkaamme kirkko, joka on avoin kaikille ja jossa jokainen on arvostettu ja kunnioitettu, kirjoittaa Panu Laturi kolumnissaan.
  Played 3m 55s
 • Presidenttiehdokkaat katsomustentissä

  8 JAN 2024 · Kysyimme presidentinvaaliehdokkailta heidän uskontoja ja katsomuksia koskevista näkemyksistään. Julkaisemme kaikki saadut vastaukset.
  Played 43m 16s
 • Kolumni, Henki-lehti 1/2024

  8 JAN 2024 · Suomessa ei ole nälkä eikä sota. Silti ulkonaisen rauhan ja yltäkylläisyyden keskellä näännytään.
  Played 4m 12s
 • Pääkirjoitus, Henki-lehti 1/2024

  8 JAN 2024 · Emme saa päätyä sellaisiin ajatuksiin, että ihmisoikeudet koskevat vain täällä olevia. Silloin menee lapsi pesuveden mukana. Täydellinen ihmisarvo koskee myös rajan takaa meitä katsovaa, vaikka hänet on rajalle tuotu osana hybridioperaatiota.
  Played 3m 57s
 • Ihmeellisiä uutisia Taivaasta - Eero Huovinen jouluevankeliumin äärellä

  13 NOV 2023 · Yhtenäistä, historiallisesti aukotonta raporttia Jeesuksen syntymästä ei saa. Eero Huovisen mukaan olennaisempaa on pohtia, mikä on kertomusten ydin.
  Played 14m 56s

Yli 130 vuoden ajan on Hengellinen Kuukauslehti tarkastellut yhteiskuntaa ja hengellisyyttä laajasti ja avarasti. Tämä samainen lehti, nyt nimeltään Henki, kantaa edelleen samaa henkeä. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa, ja...

show more
Yli 130 vuoden ajan on Hengellinen Kuukauslehti tarkastellut yhteiskuntaa ja hengellisyyttä laajasti ja avarasti. Tämä samainen lehti, nyt nimeltään Henki, kantaa edelleen samaa henkeä. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa, ja muutama juttu tulee aina vapaasti luettavaksi ja kuunneltavaksi. Julkaisemme jutut myös täällä. Lukijana on Liisa Honkanen.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Podcast Cover

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search