Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Alustatalouden faktat ja myytit

 • Jakso 16: Kohti virtuaalisten alustojen maailmaa

  9 MAR 2022 · Kauden päätösjaksossa ruoditaan maailmaa, joka kulkee kohti käymisvaiheessa olevaa Metaverseä. Mikä on roolijako, kun sitä kehittävät alustatalouden jättiläiset ja kovaksi haastajaksi noussut peliala. Onko lupa odottaa iPhonen kaltaisia innovaatioita, joissa uusi teknologia ja käyttökokemus kohtaavat? Vieraina Unityn tuote- ja kehitysjohtaja Kaisa Salakka ja Rambollin kehitysjohtaja Max Levander. Juontajat: William von der Pahlen ja Aalto-yliopiston professori Timo Seppälä.
  33m 11s
 • Jakso 15: Ei vain yrityksille - mitä yhteiskunnan toimijoiden pitäisi oppia alustataloudesta?

  2 MAR 2022 · Mitä kuntien ja kaupunkien pitäisi oppia alustataloudesta? Digi-, data- ja alustaratkaisut ovat keskiössä kunnan ja kaupunkien tuottamissa palveluissa. Haasteita riittää. Ratkaisuja on räätälöity yksittäisille kunnille eivätkä niiden alustamaiset ratkaisut tällä hetkellä skaalaudu. Vieraina Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja Kuntien Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen. Tavoitimme myös Helsingin kaupungin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusaman lyhyeen keskustelutuokioon. Juontajat: William von der Pahlen ja Aalto-yliopiston professori Robin Gustafsson.
  34m 52s
 • Jakso 14: Dataa omasta kropasta – voisiko terveys- ja urheiludataa yhdistää tehokkaammin

  23 FEB 2022 · Suomalaiset ovat keränneet urheilu- ja suoritusdataa itsestään älykelloilla ja muilla sensoreilla muutaman vuosikymmenen. Suomi on ollut keskeisesti mukana tässä kehityksessä. Mitä tapahtuisi, jos tämä tieto saataisiin terveydenhuollon omiin järjestelmiin luomaan kokonaiskuvaa ihmisen terveydestä? Miten urheilu- ja suoritusdatasta tulisi terveysdataa? Millaista yhteistyötä tarvitaan? Vieraina VTT:n johtava tutkija Jaakko Lähteenmäki ja Firstbeatin teknologiajohtaja Ilkka Korhonen. Juontajat: William von der Pahlen ja Aalto-yliopiston työelämäprofessori Timo Seppälä.
  34m
 • Jakso 13: Oppimisdatasta uusi aapinen - mullistaako alustatalous peruskoulun ja lukion?

  16 FEB 2022 · Data ja alustat mullistavat opetusta ja oppimista. Ne myös mahdollistavat oppimateriaalien jatkuvaa kehittämistä ja avoimien oppimateriaalien helppoa tuottamista. Missä vaiheessa olemme tässä digi-, data- ja alustapohjaisten oppimisratkaisujen käytössä ja kehittämisessä Suomessa? Millä tavalla oppiminen ja opettaminen on muuttunut? Miten Suomen lainsäädäntö on kehittymässä opetusalan data- ja alustapohjaisten ratkaisujen käytön osalta? Vieraina digipedagoginen huippuasiantuntija Matleena Laakso ja opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen. Juontajat: William von der Pahlen ja Aalto-yliopiston professori Robin Gustafsson.
  33m 57s
 • Jakso 12: Onko data yrityksille nykyajan mustaa kultaa?

  9 FEB 2022 · Mikä tekee datasta arvokasta? Onko kaikki data arvokasta vai onko joukossa katinkultaa? Pohjautuuko tulevaisuuden hyvinvointi dataan? Ovatko datatalouden jätit kuin keskiajan vallanpitäjiä, jotka vaativat sokeaa luottamusta? Bad Data, todella kallis ongelma? Miten luoda arvoa datasta? Vauhdikkaan keskustelun keskipisteessä start-up-sijoittaja Kim Väisänen ja Kojamon digijohtaja Katri Harra-Salonen. Juontajat: William von der Pahlen ja Aalto-yliopiston professori Robin Gustafsson.
  35m 4s
 • Jakso 11: Elokapina vai alustatalous - kumpi muuttaa käytöstämme nopeammin?

  2 FEB 2022 · Miten alustapohjaisilla ratkaisuilla ja markkinavoimilla voidaan torjua ilmastonmuutosta? Mikä on kansalaisaktivismin rooli kulutustapojen muuttamisessa? Miten demokratia toteutuu, kun isot alustafirmat, kuten Google ja Facebook, kontrolloivat algoritmeja ja luovuttavat tietoa meistä yrityksille ja monen tyyppisille organisaatioille? Vieraana Työn ja talouden tutkimus LABOREn johtaja Mika Maliranta ja Greenpeacen Sini Harkki. Juontajat: William von der Pahlen ja Aalto-yliopiston professori Robin Gustafsson.
  32m 8s
 • Jakso 10: Mihin tekoäly ja sen supervoimat pystyvät?

  26 JAN 2022 · Teknologia-alan kovimmat odotukset ovat vuoden 2018 jälkeen kohdistuneet tekoälyyn. Tekoälyä on myyty yrityksille ja yhteiskunnalle sillä lupauksella, että se ratkaisee kaikki liiketoiminnalliset ongelmat. Tekoälystä on myös usein puhuttu ilman, että tajutaan mistä puhutaan. Mitä tekoäly on ja miksi siitä puhutaan supervoimana? Minkälaisia mahdollisuuksia tekoäly avaa yrityksille ja yhteiskunnalle? Näistä aiheista keskustelemassa tekoälyprofessori Teemu Roos ja Johanna Småros, yksi Relexin perustajista. Juontajat: William von der Pahlen ja Aalto-yliopiston työelämän professori Timo Seppälä.
  36m 28s
 • UUSI KAUSI: Jakso 9: Alustatalouden ABC - 5 asiaa, joita et vielä tiedä alustataloudesta

  19 JAN 2022 · Alustatalouden aapisessa A:n kohdalla on sana alusta. Se on digitaalinen kohtaamispaikka, kuten tori - mutta paljon muutakin. Miten alustatalous eroaa perinteisistä talousmekanismeista? Mitkä ovat alustojen supervoimat? Miksi ruokalähetit ja taksiala aloittivat alustatalouden ensimmäisen ison aallon? Näistä aiheista keskustelemassa Aalto-yliopiston professoritrio Robin Gustafsson, Kimmo Karhu ja Timo Seppälä. Juontajana William von der Pahlen.
  37m 11s
 • Tämä on Alustatalouden faktat ja myytit

  18 JAN 2022 · Aalto-yliopiston Alustatalouden faktat ja myytit -podcast on ehtinyt jo toiselle tuotantokaudelle – ja vauhti kiihtyy. Nyt jatketaan pintaa syvemmälle ajankohtaisiin aiheisiin mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Onko data siis nykyajan mustaa kultaa? Miten kuntien kannattaisi rakentaa omat digipalvelunsa? Osaako tekoäly ajatella oikeasti? Mitä Woltin menestys meille opettaa? Mitkä ovat alustojen supervoimat? Miten alustatalous on muokannut maailman arvostetuinta pohjoismaista koulujärjestelmää? Voiko terveydenhuolto hyötyä urheiludatasta? Illan isäntänä tuttuun tapaan William von der Pahlen, jota kirittävät vuorollaan Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä. Tervetuloa alustatalouden asiantuntijoiden pöytään.
  30s
 • Extrajakso 2: Keskitettyjen valtajärjestelmien aika on ohi

  18 MAY 2021 · Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin ensimmäisen kauden päätösjaksossa keskusteltiin siitä, onko aika ajanut keskitettyjen valtajärjestelmien ohitse. Oman näkemyksensä avoimuudesta antoi hyvishakkereita välittävän HackerOnen toimitusjohtaja Mårten Mickos. Aihetta sekä Mickosin ajatuksia puivat studiossa William von der Pahlen, Aalto-yliopiston professori Robin Gustafsson sekä tutkija Eero Aalto.
  29m 15s

Aalto-yliopiston Alustatalouden faktat ja myytit -podcast on ehtinyt jo toiselle tuotantokaudelle – ja vauhti kiihtyy. Nyt jatketaan pintaa syvemmälle ajankohtaisiin aiheisiin mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Onko data siis nykyajan mustaa kultaa?...

show more
Aalto-yliopiston Alustatalouden faktat ja myytit -podcast on ehtinyt jo toiselle tuotantokaudelle – ja vauhti kiihtyy. Nyt jatketaan pintaa syvemmälle ajankohtaisiin aiheisiin mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Onko data siis nykyajan mustaa kultaa? Miten kuntien kannattaisi rakentaa omat digipalvelunsa? Osaako tekoäly ajatella oikeasti? Mitä Woltin menestys meille opettaa? Mitkä ovat alustojen supervoimat? Miten alustatalous on muokannut maailman arvostetuinta pohjoismaista koulujärjestelmää? Voiko terveydenhuolto hyötyä urheiludatasta?

Illan isäntänä tuttuun tapaan William von der Pahlen, jota kirittävät vuorollaan Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä.

Tervetuloa alustatalouden asiantuntijoiden pöytään.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search