00:00
54:59
I dag handler programmet om teknologi med indbygget, eller default racisme. Det handler om hvordan algoritmer kopierer og måske endda forstærker de fordomme, som mennesker har om etnicitet eller race og den ulighed som det skaber.

Henrik Chulu er gæst hos Marie Høst i denne udsendelse. Han er rådgiver hos Cybernauterne, som tilbyder forskellige kurser og workshops i digital dannelse. Og så har han beskæftiget sig rigtig meget med det der kaldes ‘bias’ eller partiskhed i mangel af et bedre ord, i teknologi.

Derudover medvirker Kim Escherich, som er Executive Innovation Architecht hos IBM, og som er rådgiver inden for AI-etik.

Nanna Schmidt Nordestgaard har talt med Tess Skadegård Thorsen om én af de allerførste computeralgoritmer til at tage beslutninger fra 1979, som blev skrottet fordi den var både racistisk og sexistisk.
I dag handler programmet om teknologi med indbygget, eller default racisme. Det handler om hvordan algoritmer kopierer og måske endda forstærker de fordomme, som mennesker har om etnicitet eller race og den ulighed som det skaber. Henrik Chulu er gæst hos Marie Høst i denne udsendelse. Han er rådgiver hos Cybernauterne, som tilbyder forskellige kurser og workshops i digital dannelse. Og så har han beskæftiget sig rigtig meget med det der kaldes ‘bias’ eller partiskhed i mangel af et bedre ord, i teknologi. Derudover medvirker Kim Escherich, som er Executive Innovation Architecht hos IBM, og som er rådgiver inden for AI-etik. Nanna Schmidt Nordestgaard har talt med Tess Skadegård Thorsen om én af de allerførste computeralgoritmer til at tage beslutninger fra 1979, som blev skrottet fordi den var både racistisk og sexistisk. read more read less

3 years ago #blacklivesmatter, #høst, #marie, #mariehøst, #radioloud, #teknologi, #vierdata