Settings
Light Theme
Dark Theme

Ulovlig handel med Russland

Ulovlig handel med Russland
Aug 11, 2023 · 44m 34s

Tax Justice Norge søker ny daglig leder: https://www.finn.no/job/management/ad.html?finnkode=308716234 Etter invasjonen av Ukraina rettet vestlige land tunge sanksjoner mot Russland, i håp om å sette en stopper for krigsmaskineriet. Men krigen...

show more
Tax Justice Norge søker ny daglig leder: https://www.finn.no/job/management/ad.html?finnkode=308716234

Etter invasjonen av Ukraina rettet vestlige land tunge sanksjoner mot Russland, i håp om å sette en stopper for krigsmaskineriet. Men krigen fortsetter. Hvorfor har ikke sanksjonene hatt den ønskede effekten?

I dagens episode har vi med oss intet mindre enn to gjester! Aage Borchgrevink er rådgiver i Den norske Helsingforskomité, og er aktuell med boka “Krigsherren i Kreml”, som forteller historien om Putins vei til makten. Erlend Bollman Bjørtvedt fra CORISK er blant Norges mest erfarne rådgivere innen landrisiko, og har analysert hvordan selskaper unngår sanksjoner, slik at handel med Russland kan fortsette på ulovlig vis.

Forvent å lære hvordan tredjeland langs Russlands grense tillater selskaper å sno seg om sanksjoner, og dermed kanaliserer ulovlig handel av alt fra Gucci-vesker til våpen.

Denne episoden er del av prosjektet «Hvitvasking, skatteflukt, krumspring og korrupsjon i en digital verden – hvordan påvirkes finansmarkedene?» i samarbeid med Institutt for journalistikk (IJ) og finansiert av Finansmarkedsfondet.

Programledere: Peter Ringstad og Jonas Veland

Produksjon og musikk: Kristoffer Lislegaard
show less
Information
Author Pengeland
Website -
Tags
-

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search