Settings
Light Theme
Dark Theme

Se frygten i øjnene – Virtual Reality i psykiatrisk behandling: Specialpsykolog og forskningsleder Louise Glenthøj

Se frygten i øjnene – Virtual Reality i psykiatrisk behandling: Specialpsykolog og forskningsleder Louise Glenthøj
May 16, 2022 · 29m 29s

Følelsen af at blive forfulgt eller frygten for at fremmede mennesker vil gøre dig ondt kan være en pinefuld følgesvend for mennesker med skizofreni. Og det kan betyde store begrænsninger...

show more
Følelsen af at blive forfulgt eller frygten for at fremmede mennesker vil gøre dig ondt kan være en pinefuld følgesvend for mennesker med skizofreni. Og det kan betyde store begrænsninger i hverdagens gøremål.

I den nyeste episode af podcasten Videnskabens Veje kan du høre om projektet “Face Your Fears”, der bogstavelig talt handler om at se frygten i øjnene. Gennem Virtual Reality kan man eksponere patienter for situationer, der giver angst eller psykotiske symptomer, og som de normalt ville undgå. Med VR kan man gøre det på en kontrolleret og dermed mere tryg måde, hvilket gør, at patienterne er mere tilbøjelige til at lade sig eksponere, end hvis man gik ud i den virkelige verden for at finde samme situation. Hør Louise Glenthøj, der er specialpsykolog og forskningsleder ved Psykiatrisk Center København, fortælle, hvordan man gennem VR og kognitiv terapi kan skræddersy scenarier, der passer til den enkelte patient.
show less
Information
Author Region Hovedstadens Psykiatri
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search