00:00
53:41
(01:52) Dengang da jeg var pige - en "hanpiges" erindringer. En ny erindringsbog skildrer 1910'ernes og 20'ernes homomiljø i København fra en hidtil unik synsvinkel - nemlig arbejderklassen. Knud Petersen hedder forfatteren, som døde i 1971 og efterlod sin familie med 109 håndskrevne sider uden punktummer. Den er nu kommet ud af skabet - og er blevet samlet i en bog. Vi taler med manden, som har gennemgået de mange sider.

(21:59) “Hvis jeg fortsætter, vil det potentielt smadre mit liv”
Sådan lyder det fra blogger Kim Møller, der for nyligt kastede håndklædet i ringen og lukkede sin omstridte, højreorienterede blog, Uriasposten, efter 19 år. En blog, der ifølge manden bag, har haft til formål at dokumentere manglende alsidighed i, hvad han kalder en overvejende venstreorienteret og anti-konservativ mainstream mediebranche.
Vi taler med Kim Møller.

(32:53) Oscar-akademiet siger undskyld. For 50 år siden blev Sacheen Littlefeather udsat for chikane under Oscar-showet. Nu får hun en undskyldning af akademiet og inviteres til at være æresgæst ved en særlig fejring af oprindelige amerikanere. Det er nok too little too late? Vi spørger i hvert fald en Oscar-ekspert.

(44:00) Mette Frederiksen ud efter bogen “Danmarks kulturmøder med Mellemøsten - fra vikingetiden til krigen mod terror” på Facebook, hvor hun anklager forfatteren bag for at “gradbøje fakta”. Hvad synes Gymnasieskolernes Lærerforening om, at statsministeren går ud og kritiserer mangel på autoritet i undervisningsverden, og at der undervises i såkaldte “forkerte” værdier?

Gæster:
Dag Heede, lektor ved Institut for Kulturvidenskab på SDU
Kim Møller, historiker og nu tidligere indehaver af Uriasposten
Casper Hindse, filmanmelder hos Dagbladenes Bureau og oscarekspert for filmmagasinet
Ekko
Tomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening

Vært:
Ida Gaunø

Tilrettelæggere:
Cecilie Dumanski
Maria Asmine Dam
Casper Hausner

Producer:
Frederik Westergaard

Redaktør:
Mille Ørsted
(01:52) Dengang da jeg var pige - en "hanpiges" erindringer. En ny erindringsbog skildrer 1910'ernes og 20'ernes homomiljø i København fra en hidtil unik synsvinkel - nemlig arbejderklassen. Knud Petersen hedder forfatteren, som døde i 1971 og efterlod sin familie med 109 håndskrevne sider uden punktummer. Den er nu kommet ud af skabet - og er blevet samlet i en bog. Vi taler med manden, som har gennemgået de mange sider. (21:59) “Hvis jeg fortsætter, vil det potentielt smadre mit liv” Sådan lyder det fra blogger Kim Møller, der for nyligt kastede håndklædet i ringen og lukkede sin omstridte, højreorienterede blog, Uriasposten, efter 19 år. En blog, der ifølge manden bag, har haft til formål at dokumentere manglende alsidighed i, hvad han kalder en overvejende venstreorienteret og anti-konservativ mainstream mediebranche. Vi taler med Kim Møller. (32:53) Oscar-akademiet siger undskyld. For 50 år siden blev Sacheen Littlefeather udsat for chikane under Oscar-showet. Nu får hun en undskyldning af akademiet og inviteres til at være æresgæst ved en særlig fejring af oprindelige amerikanere. Det er nok too little too late? Vi spørger i hvert fald en Oscar-ekspert. (44:00) Mette Frederiksen ud efter bogen “Danmarks kulturmøder med Mellemøsten - fra vikingetiden til krigen mod terror” på Facebook, hvor hun anklager forfatteren bag for at “gradbøje fakta”. Hvad synes Gymnasieskolernes Lærerforening om, at statsministeren går ud og kritiserer mangel på autoritet i undervisningsverden, og at der undervises i såkaldte “forkerte” værdier? Gæster: Dag Heede, lektor ved Institut for Kulturvidenskab på SDU Kim Møller, historiker og nu tidligere indehaver af Uriasposten Casper Hindse, filmanmelder hos Dagbladenes Bureau og oscarekspert for filmmagasinet Ekko Tomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening Vært: Ida Gaunø Tilrettelæggere: Cecilie Dumanski Maria Asmine Dam Casper Hausner Producer: Frederik Westergaard Redaktør: Mille Ørsted read more read less

about 1 year ago