Settings
Light Theme
Dark Theme

S2E8 - Få gennemslagskraft som digital leder.

S2E8 - Få gennemslagskraft som digital leder.
Mar 7, 2023 · 45m 12s

Kender du de to marketingting myter? Hvis ikke, så er der stor sandsynlighed for, at de står i vejen for din succes som digital leder. Heidi Collin har i sin...

show more
Kender du de to marketingting myter? Hvis ikke, så er der stor sandsynlighed for, at de står i vejen for din succes som digital leder. Heidi Collin har i sin karriere altid beskæftiget sig med den digitale forretning og efter selv at have knækket koden til, hvordan den digitale kanal og marketing bliver forstået som det afgørende forretningsben, det er, hjælper hun nu andre med at gøre det samme. I dette afsnit af Digital Performance Talks lærer du, hvordan du taler ledelsens sprog, og hvilke myter der står i vejen for din og dit teams succes.

Heidi forklarer også to essentielle regnestykker, du skal kende, så du kan bevise, hvad I i den digitale afdeling leverer. Vi når kun at kradse i overfladen af Heidis mange stærke redskaber, men der bestemt guld at hente.

Tak fordi du lytter med.


Produceret af No Zebra og Podcaster.dk
Optaget hos: Podcaster.dk
Redigering og Mix: Dennis G. M. Jensen / Podcaster.dk
Komponist: Henrik Pahlke Møller / Podcaster.dk


Introduktion
2:20 Det digitale vs. marketing De to ting kan ikke skilles ad. Der findes fysisk makreting, men du kan ikke lave marketing i dag uden også at lave digital marketing. Som marketingansvarlig kan ud ikke undgå at forholde dig til det digitale spor. Der findes stadig mange danske virksomheder, der ikke har taget rigtigt på hul det digtital arbejde.
4:30 De tilbagevendende udfordringer i de danske marketing-afdelinger Heidi er tidligere Online Chef i OK og har også konsulenterfaring.
Udfordringerne i tilfældig rækkefølge.
1) Tid og ressourcer ift. den forventede mængde af opgaver, der skal løses.
2) Mangler systemrer og teknologier
3) Manger afklaring og mål
4) Uklare beføjelser omkring de opgaver man har fået
5) Mange snitflader, der bestiller opgaver
9:15 Skal du lykkes med at tage styrringen, er du nødt til at være på tværs Det handler om, at gøre det synligt, hvilket potentiale marketing kan udfolde i forreningen.
10:15 Marketing-mindsettet Det er ikke de konkrete udfordringer, det handler om. Det handler typisk om nogen fortælinger, der ligger meget dybt i mange virksomheder, desværre. De to skal vi have gjort op med. Der er ifølge Heidi, to marketingmyter: - Marketing er jo, et serviceorgan Nogen, der skal hjælpe andre med at nå deres mål. - Marketing er et kostcenter Altså ikke en investering, men en omkostning. Det er helt afgørende for at lykkes i marketing, at de myter dør.
16:45 Sådan vinder du indflydelse i marketingrollen Tal ledelsens sprog. Stop med at tale om marketingmetrikker når du rapporterer resultater. Din resultatrapportering, skal tættere på den reele forretning. Hvilke forretningkritiske resultater, er vi med til at skabe. Digitale salg? Hvis ikke, så skaber du leads. Leads kan også være en ny studerende, eller flere donationer, hvis det er en ikke kommerciel forretning du sidder i. Et par modeller du bør bruge: Leadværdi. Værdiskabelsen. Vi skal naturilgvis ikke droppe de andre metrikker, det er bare ikke dem vi skal rapportere til ledelsen. KPI vs. PI'er KPI'er skal være kroner og ører. PI'erne er alle de målepunkter vi har, på vejen derhen. PI'er er vigtige, for at kunne se, hvor vi skal kunne sætte ind, når man er på vej ud af kurs.
26:25 Tag det fulde ansvar for hjemmesiden Det sker meget ofte, at fokus er på top-funnel i marketing. Det er dig som marketingansvarlig, der har ansvaret for, at den synlighed bliver til salg, Pas på din fasination for nye ting. Vi har brug for at kigge ned i, hvad der sker inden i maskinrummet og optimere på det eksisternde.
Lyt til afsnittet om CRO, hvis du skal vide mere om konverteretingsoptimering https://www.nozebra.dk/insights/digital-performance-talks/s2e06-cro-conversion-rate-optimization-med-martin-tuxen
Lyt til performance-afsnittet med Mikkel og Jytte. https://www.nozebra.dk/insights/digital-performance-talks/s2e01-digital-performance-i-2023.
CRO løftede forrentingen med 30% for OK.
32:30 Værdiskabelsesmodellen forklarret Beregn værdiskabelsen for sidste år: Tag online salg med i en kollonne. Har du ikke online salg, så spring den over. Tag værdiskabelsen fra leads. Tag også værdiskabelsen fra "afværgede kald", hvis du har et serviceben på sitet. Læg de tre sammen. Træk derefter omkostningerne fra. Det er lønomkostninger og budget, typisk. Så får du resultatet på, hvliken værdi du har været med til at skabe. Det er så godt som altid et positisvt resultat. Skaber synlighed omkring, at vi har ansvaret for den ene, af vores forrentingskanaler.
41:00 Brand vs. performance-debatten Heidi får røde knoppe fordi, det bliver et enten eller. Det er det ikke. Vi bliver nødt til at arbejde med hele funnelen. Det er en unødvendig konflikt. Vi har altid skullet begge dele. Konfliketen opsnår fordi det er meget forskellige profiler, der laver forskellige ting.

show less
Information
Author Podcaster.dk
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search