00:00
64:55
Weet je nog? Dat je vroeger mee mocht met je vader naar zijn werk? Waar je uren zat te kleuren met je voeten al bungelend op de grote stoel? En je soms iets mocht printen en een broodje kroket kreeg als lunch?

Nu - jaren later - zijn de rollen omgedraaid en zijn onze vaders te gast bij ons in de studio. Zonder broodje kroket, maar met kleffe cake. Want helaas; ook vaders zijn niet onsterfelijk.

Wij gingen het gesprek aan en vroegen onze vadertjes het hemd van het spreekwoordelijke lijf: want hoe denken ze over doodgaan? En willen ze een open of een dichte kist?

Een gesprek dat eigenlijk iedereen zou moeten voeren met zijn of haar dierbaren. Want het is dus superleuk en helemaal niet zo eng als het misschien lijk(t). En je leert ook nog mooie levenslessen!

In OOTK leggen we je uit wat thanatopraxie is. Want dit is geen zelfbedacht woord, zeker niet. Misschien is het zelfs wel wat voor jou!

Levenslessen van onze vaders: spreek je uit, geniet en verzuur niet! Neem het mee jonge lui.
**En nog een leuke bevinding: er zit echt verschil in hoe er per generatie naar de dood gekeken wordt. Neem dit ook lekker mee, als je zelf het gesprek aangaat! SUCCES!

Luister je weer lekker mee naar een nieuwe episode van Grafzaken?


Groetjes plus kusjes

Productie en edit: Madeleine Wegkamp
Supported by Soundcircus
Credits muziek: BOiLER (Bart Knop en Feike de Wit)
Credits bumpers en titelsong: Michiel Wesselink en Feike de Wit (soundcircus)

Immer dank aan onze vadertjes: Rob Seriese en Hans Wegkamp

Bronnen:
Boek: De kleine uitvaarttips voor dummies- Mirjam van der Kieft
Thanatopraxie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Thanatopraxie

Wil jij graag de liedjes horen die sowieso op het afscheid van onze vaders gedraaid wordt?
Rob: https://open.spotify.com/album/0jTGHV5xqHPvEcwL8f6YU5
Hans: https://open.spotify.com/track/1gFNm7cXfG1vSMcxPpSxec

Voor meer info: www.grafzaken.nl

Heb je een vraag, opmerking of ben je fan: info@grafzaken.nl
Volg ons op instagram: @grafzaken_de_podcast

Weet je nog? Dat je vroeger mee mocht met je vader naar zijn werk? Waar je uren zat te kleuren met je voeten al bungelend op de grote stoel? En je soms iets mocht printen en een broodje kroket kreeg als lunch? Nu - jaren later - zijn de rollen omgedraaid en zijn onze vaders te gast bij ons in de studio. Zonder broodje kroket, maar met kleffe cake. Want helaas; ook vaders zijn niet onsterfelijk. Wij gingen het gesprek aan en vroegen onze vadertjes het hemd van het spreekwoordelijke lijf: want hoe denken ze over doodgaan? En willen ze een open of een dichte kist? Een gesprek dat eigenlijk iedereen zou moeten voeren met zijn of haar dierbaren. Want het is dus superleuk en helemaal niet zo eng als het misschien lijk(t). En je leert ook nog mooie levenslessen! In OOTK leggen we je uit wat thanatopraxie is. Want dit is geen zelfbedacht woord, zeker niet. Misschien is het zelfs wel wat voor jou! Levenslessen van onze vaders: spreek je uit, geniet en verzuur niet! Neem het mee jonge lui. **En nog een leuke bevinding: er zit echt verschil in hoe er per generatie naar de dood gekeken wordt. Neem dit ook lekker mee, als je zelf het gesprek aangaat! SUCCES! Luister je weer lekker mee naar een nieuwe episode van Grafzaken? Groetjes plus kusjes Productie en edit: Madeleine Wegkamp Supported by Soundcircus Credits muziek: BOiLER (Bart Knop en Feike de Wit) Credits bumpers en titelsong: Michiel Wesselink en Feike de Wit (soundcircus) Immer dank aan onze vadertjes: Rob Seriese en Hans Wegkamp Bronnen: Boek: De kleine uitvaarttips voor dummies- Mirjam van der Kieft Thanatopraxie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Thanatopraxie Wil jij graag de liedjes horen die sowieso op het afscheid van onze vaders gedraaid wordt? Rob: https://open.spotify.com/album/0jTGHV5xqHPvEcwL8f6YU5 Hans: https://open.spotify.com/track/1gFNm7cXfG1vSMcxPpSxec Voor meer info: www.grafzaken.nl Heb je een vraag, opmerking of ben je fan: info@grafzaken.nl Volg ons op instagram: @grafzaken_de_podcast read more read less

12 months ago #beatles, #dochters, #dood, #onsterfelijkheid, #thanatopraxie, #vaders