00:00
41:23
Livstykker 22
Nøglen til forandringer ligger i sanserne
Bullshit bingo! Der er ingen grænser for, hvor fine vi kan gøre os selv i ord og management. En af de morsomme ting ved os mennesker er vores nedtoning af, at vi er pattedyr, der bor i kroppe og for kroppen gælder, at uden sansning, ingen fornuftig tanke!
Udløseren for snakken i denne podcast er en artikel fra Zetland, “Hemmeligheden bag succesfuld forandring på jobbet? En god kop kaffe.” Det er de små ting, som vi sanser, der får taget til at løfte sig. Først når forandringer på f.eks. arbejdspladsen rammer os på mikroplan, når kaffeordningen ændres, eller man selv skal flytte plads, sker der noget. Ledelsens ord om transformation og synergi går hen over hovedet på de fleste, indtil de kan mærke noget på mikroplan.
“Hjernen sidder inde i et lukket, mørkt rum, vores hovedskal. Hjernen kan ikke se noget. Hvad er dens kanaler til at få noget som helst at vide om omverdenen? Det er sanserne,” siger Liselotte. Kirsten kommer i tanke om en meget sansebåret oplevelse og bliver berørt.
Bøger m.m.
Zetland, “Hemmeligheden bag succesfuld forandring på jobbet? En god kop kaffe.” https://www.zetland.dk/historie/se2E9p1b-mOX1xLPr-2d0a3
Livstykker 22 Nøglen til forandringer ligger i sanserne Bullshit bingo! Der er ingen grænser for, hvor fine vi kan gøre os selv i ord og management. En af de morsomme ting ved os mennesker er vores nedtoning af, at vi er pattedyr, der bor i kroppe og for kroppen gælder, at uden sansning, ingen fornuftig tanke! Udløseren for snakken i denne podcast er en artikel fra Zetland, “Hemmeligheden bag succesfuld forandring på jobbet? En god kop kaffe.” Det er de små ting, som vi sanser, der får taget til at løfte sig. Først når forandringer på f.eks. arbejdspladsen rammer os på mikroplan, når kaffeordningen ændres, eller man selv skal flytte plads, sker der noget. Ledelsens ord om transformation og synergi går hen over hovedet på de fleste, indtil de kan mærke noget på mikroplan. “Hjernen sidder inde i et lukket, mørkt rum, vores hovedskal. Hjernen kan ikke se noget. Hvad er dens kanaler til at få noget som helst at vide om omverdenen? Det er sanserne,” siger Liselotte. Kirsten kommer i tanke om en meget sansebåret oplevelse og bliver berørt. Bøger m.m. Zetland, “Hemmeligheden bag succesfuld forandring på jobbet? En god kop kaffe.” https://www.zetland.dk/historie/se2E9p1b-mOX1xLPr-2d0a3 read more read less

2 years ago