00:00
32:11
Veel mensen met burnout noemen zich verantwoordelijk voor alles wat er in het bedrijf, thuis of in de wereld gebeurt. Hun hoge verantwoordelijkheidsgevoel leidt er echter toe dat ze er uitgeput van raken en omvallen.

Jouw verantwoordelijkheid is echter niet om alles voor iedereen op te lossen, maar om goed voor jezelf, je gezondheid, je welzijn en je geluk te zorgen (zodat je er ook voor anderen kunt zijn).

Bij burn-out heb je (heel simpel) maar één prioriteit en verantwoordelijkheid en dat is zo snel mogelijk fit en gezond worden. Zo eenvoudig is het.

Op het moment dat je voor allles en iedereen blijft zorgen (en jezelf op de laatste plaats blijft zetten) dan leg je jouw verantwoordelijkheid bij die ander neer en ben je afhankelijk en slachtoffer van de situatie.

Dat wil je natuurlijk niet, dus neem nu direct de verantwoordelijkheid en geef al je tijd, energie, prioriteit en aandacht aan je spoedige herstel.

Heb je daarbij hulp nodig (en dat heb je) kijk dan even op mijn website: https://verheijdenconsult.nl
Veel mensen met burnout noemen zich verantwoordelijk voor alles wat er in het bedrijf, thuis of in de wereld gebeurt. Hun hoge verantwoordelijkheidsgevoel leidt er echter toe dat ze er uitgeput van raken en omvallen. Jouw verantwoordelijkheid is echter niet om alles voor iedereen op te lossen, maar om goed voor jezelf, je gezondheid, je welzijn en je geluk te zorgen (zodat je er ook voor anderen kunt zijn). Bij burn-out heb je (heel simpel) maar één prioriteit en verantwoordelijkheid en dat is zo snel mogelijk fit en gezond worden. Zo eenvoudig is het. Op het moment dat je voor allles en iedereen blijft zorgen (en jezelf op de laatste plaats blijft zetten) dan leg je jouw verantwoordelijkheid bij die ander neer en ben je afhankelijk en slachtoffer van de situatie. Dat wil je natuurlijk niet, dus neem nu direct de verantwoordelijkheid en geef al je tijd, energie, prioriteit en aandacht aan je spoedige herstel. Heb je daarbij hulp nodig (en dat heb je) kijk dan even op mijn website: https://verheijdenconsult.nl read more read less

about 1 year ago #burn-out, #burnout, #coach, #coaching, #jos, #verantwoordelijk, #verantwoordelijkheid, #verantwoordelijkheidsgevoel, #verheijden