Settings
Light Theme
Dark Theme

Je huidige burn-out is al bepaald in je vroege jeugd

Je huidige burn-out is al bepaald in je vroege jeugd
Feb 15, 2024 · 29m 57s

De patronen die je in je vroege jeugd aangeleerd hebt, pas je de rest van je leven toe in alle situaties waarin je terecht komt. Dat is op zich prima,...

show more
De patronen die je in je vroege jeugd aangeleerd hebt, pas je de rest van je leven toe in alle situaties waarin je terecht komt. Dat is op zich prima, behalve als het energie-vretende patronen zijn die tot burn-out kunnen leiden.

Die patronen ontwikkel je als gevolg van hoe jij je plek hebt ingenomen in je ouderlijk gezin. Dat gebeurt volledig onbewust. Als je later bijvoorbeeld in een complexe werk-omgeving komt, ga je diezelfde patronen toepassen.

Anderen zullen zeggen dat dit gedrag typisch is voor wie jij bent. Dat is echter NIET het geval! Je laat slechts die aangeleerde energie-vretende patronen zien. Dit is niet wie je écht bent!

Stel dat je jouw gedrag zou willen aanpassen, dan is dat nog steeds op basis van wat je vroeger geleerd hebt. Het is dus zinloos om je gedrag op gedrags-niveau te willen veranderen. Dat gaat niet!

Om je huidige gedrag te veranderen moet je kijken welke patronen er onder zitten. Dat gaat perfect met het Systemisch Werken en Familie Opstellingen.

Je gaat dan op diep onbewust niveau die oude patronen veranderen. Je gedrag zal zich (bijna vanzelf) aanpassen aan je nieuwe onbewuste patronen. Mooi toch?!

Wil je hier meer over weten, luister dan naar de desbetreffende aflevering in mijn podcast 'Burnout te slim af. Je vind hem in elke podcast app.

Of kijk op https://verheijdenconsult.nl
show less
Information
Author Jos Verheijden
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search