00:00
29:46
Hvordan knækker vi den opadgående vægtkurve, der præger mange samfund – mens vi samtidig modvirker stigmatiseringen af mennesker med høj vægt?

Det ser vi nærmere på i denne første episode i den tredje sæson af Forskningsfortællinger.

Vi taler vi med en forsker, der undersøger, om overvægt hos børn og unge kan forebygges, allerede inden de undfanges.

Vi dykker også ned i, hvordan vi som samfund kan blive bedre til at undgå stigmatisering af mennesker med en vægt, der ligger uden for det, vi anser som normalområdet.

Medvirkende:
- Nina Geiker, lektor på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet
- Laila Walther, direktør i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS)

-----------------------

Om podcasten Forskningsfortællinger:

Forskningsfortællinger tager dig med bag om aktuelle samfundstemaer ved at dykke ned i forskningsbaseret viden.

Podcasten er den lydlige forlængelse af Novo Nordisk Fondens nyhedsside sciencenews.dk, hvor du finder grundige artikler og videoer om et stort udvalg af de projekter, som fonden støtter.

Udgives af Novo Nordisk Fonden.

Produceres i samarbejde med podcastbureauet Kontekst & Lyd.

Redaktion er podcastproducent Simon Brix og kommunikationspartner i Novo Nordisk Fonden, Sabina Askholm Larsen.
Hvordan knækker vi den opadgående vægtkurve, der præger mange samfund – mens vi samtidig modvirker stigmatiseringen af mennesker med høj vægt? Det ser vi nærmere på i denne første episode i den tredje sæson af Forskningsfortællinger. Vi taler vi med en forsker, der undersøger, om overvægt hos børn og unge kan forebygges, allerede inden de undfanges. Vi dykker også ned i, hvordan vi som samfund kan blive bedre til at undgå stigmatisering af mennesker med en vægt, der ligger uden for det, vi anser som normalområdet. Medvirkende: - Nina Geiker, lektor på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet - Laila Walther, direktør i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS) ----------------------- Om podcasten Forskningsfortællinger: Forskningsfortællinger tager dig med bag om aktuelle samfundstemaer ved at dykke ned i forskningsbaseret viden. Podcasten er den lydlige forlængelse af Novo Nordisk Fondens nyhedsside sciencenews.dk, hvor du finder grundige artikler og videoer om et stort udvalg af de projekter, som fonden støtter. Udgives af Novo Nordisk Fonden. Produceres i samarbejde med podcastbureauet Kontekst & Lyd. Redaktion er podcastproducent Simon Brix og kommunikationspartner i Novo Nordisk Fonden, Sabina Askholm Larsen. read more read less

2 years ago