Het (extreem) versnellen van hoogbegaafde leerlingen; in gesprek met Leonieke Boogaard

Jun 21, 2022 · 55m 8s
Het (extreem) versnellen van hoogbegaafde leerlingen; in gesprek met Leonieke Boogaard
Description

(Extreem) versnellen voelt voor veel ouders en leerkachten van hoogbegaafde kinderen en jongeren niet altijd als een keuze. Er is eigenlijk geen goed alternatief, maar tegelijkertijd voelt het als kiezen...

show more
(Extreem) versnellen voelt voor veel ouders en leerkachten van hoogbegaafde kinderen en jongeren niet altijd als een keuze. Er is eigenlijk geen goed alternatief, maar tegelijkertijd voelt het als kiezen tussen 2 kwaden.

In deze podcast ga ik in gesprek met Leonieke Boogaard over (extreem) versnellen. Leonieke is ECHA specialist en afgestudeerd op dit onderwerp. Zij heeft tevens gewerkt in het VO als docent en coördinator Compacten en Verrijken, in het PO als leerkracht in plusklassen en voltijds HB onderwijs en in de huiswerkbegeleiding voor HB leerlingen. In haar eigen praktijk begeleidde zij vastgelopen leerlingen en verzorgde zij nascholingen, studiedagen en kenniscolleges voor leerkrachten.

In de podcast praten we o.a. over de – al dan niet terecht veronderstelde – voors en tegens van versnellen, kijken we hoe ouders en jongeren dit naderhand zelf hebben ervaren en gaan we in op het feit dat alléén versnellen nooit de oplossing is. Er is meer nodig en dan nóg heb je helaas niet de garantie dat het voldoende zal zijn.

Ook delen we onze persoonlijke verhalen en gaan we in op wat het doet met jou als ouder. Want het onbegrip vanuit de omgeving leidt vaak tot eenzaamheid. Ook met jou als ouder doet dit heel veel en je kunt soms dus best een stukje begrip gebruiken. Wij hopen dat deze podcast dáár ook een bijdrage aan zal geven…
show less
Information
Author Marije Hofland
Organization Marije Hofland
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Podcast Cover

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search