00:00
36:40
Er den gode stemning dårlig? Den har i hvert fald ofte mislyde og irritationsmomenter, og hvad stiller man så op med det?
Det har en lytter spurgt om, så i denne episode af Livstykker drøfter religionshistoriker Liselotte Horneman Kragh og redaktør og terapeut Kirsten Elley, hvor langt de fleste af os er villige til at gå for at lægge et Londonsk tågeslør ud over det, der kan ulme mellem mennesker - oftest tillige dem, man er tættest på.


De fleste af os vil hellere skæres midt over af en sløv gaffel end ødelægge den gode stemning. Men dårligt humør vinder altid over godt humør, som den tidligere olympiske kanoroer Arne Nielsson skulle have sagt.

Hør i episoden, hvor alvorligt det kan blive for relationen, hvis ikke man melder fra.
Overvej, om du i virkeligheden er blevet for dygtig til at tage andres følelser på dig.
Bliv klog på, hvilken underliggende følelse der stikker bag din egen irritation, Bliv klog på, hvilken underliggende følelse der stikker bag din egen irritation, og bliv mindet om, at uenighed ikke behøver at være livsfarlig.

Bøger omtalt i i episoden:
Sobonfu Somi: "The spirit of intemacy. Ancient African teachings in the way of relationships".
Priya Parker: "The art of gathering. How we meet and why it matters".
Er den gode stemning dårlig? Den har i hvert fald ofte mislyde og irritationsmomenter, og hvad stiller man så op med det? Det har en lytter spurgt om, så i denne episode af Livstykker drøfter religionshistoriker Liselotte Horneman Kragh og redaktør og terapeut Kirsten Elley, hvor langt de fleste af os er villige til at gå for at lægge et Londonsk tågeslør ud over det, der kan ulme mellem mennesker - oftest tillige dem, man er tættest på. De fleste af os vil hellere skæres midt over af en sløv gaffel end ødelægge den gode stemning. Men dårligt humør vinder altid over godt humør, som den tidligere olympiske kanoroer Arne Nielsson skulle have sagt. Hør i episoden, hvor alvorligt det kan blive for relationen, hvis ikke man melder fra. Overvej, om du i virkeligheden er blevet for dygtig til at tage andres følelser på dig. Bliv klog på, hvilken underliggende følelse der stikker bag din egen irritation, Bliv klog på, hvilken underliggende følelse der stikker bag din egen irritation, og bliv mindet om, at uenighed ikke behøver at være livsfarlig. Bøger omtalt i i episoden: Sobonfu Somi: "The spirit of intemacy. Ancient African teachings in the way of relationships". Priya Parker: "The art of gathering. How we meet and why it matters". read more read less

12 months ago