00:00
35:49
Kan man nogensinde træffe den rigtige beslutning - og hvad skal der i givet fald til? Undersøgelser viser, at mennesker, der vælger at træffe en beslutning og træde i aktion, er langt mere tilfredse end dem, der lader være - også selv om selve beslutningen viser sig at være forkert. Så hvis du går og er i tvivl, skal du måske bare springe ud i det. Ofte tænker vi nemlig på beslutninger som et valg mellem en ideel løsning og en skod-beslutning. Sådan er det sjældent. Hver beslutning fører blot sin egen version af skidt og kanel med sig. Der er grums og gråtoner gemt i hvert valg, og det er måske en nyttig tanke at træde ud i vores vesterlandske verden med, hvor mange af os er paralyserede af de mange muligheder - hvad enten det handler om kærester på Tinder, jobmuligheder, eller om man skal lave et barn mere.
Hør også om: Mavefornemmelsen. Beslutningsparalyse og angst og kend den essentielle forskel på materielle beslutninger og de mudrede mellemmenneskelige af slagsen.

Omtalt:

Kan man nogensinde træffe den rigtige beslutning - og hvad skal der i givet fald til? Undersøgelser viser, at mennesker, der vælger at træffe en beslutning og træde i aktion, er langt mere tilfredse end dem, der lader være - også selv om selve beslutningen viser sig at være forkert. Så hvis du går og er i tvivl, skal du måske bare springe ud i det. Ofte tænker vi nemlig på beslutninger som et valg mellem en ideel løsning og en skod-beslutning. Sådan er det sjældent. Hver beslutning fører blot sin egen version af skidt og kanel med sig. Der er grums og gråtoner gemt i hvert valg, og det er måske en nyttig tanke at træde ud i vores vesterlandske verden med, hvor mange af os er paralyserede af de mange muligheder - hvad enten det handler om kærester på Tinder, jobmuligheder, eller om man skal lave et barn mere. Hør også om: Mavefornemmelsen. Beslutningsparalyse og angst og kend den essentielle forskel på materielle beslutninger og de mudrede mellemmenneskelige af slagsen. Omtalt: Podcast "Adfærd". Morten Münsters interview med luftkaptajn Christian Ungar Økonom Stephen D. Levitts studie af plat-og krone-eksperimentet Daniel Kahneman: At tænke – hurtigt og langsomt og Støj - Sådan træffer du bedre beslutninger - sådan træffer du bedre beslutninger Atul Gwande: The Checklist Manifesto – how to Get Things Right Bessel van der Kolk: Kroppen holder regnskab - hjerne, psyke og krop i heling af traumer Barry Schwarz: The Paradox of Choice – Why Less is More Søren Kierkegaard: Begrebet angest read more read less

11 months ago