Settings
Light Theme
Dark Theme

Episode 50: Ensomhedens forfærdelige tyngde, Einstein og en buschauffør

Episode 50: Ensomhedens forfærdelige tyngde, Einstein og en buschauffør
Nov 26, 2022 · 41m 31s

Der findes tre former for ensomhed. De er alle lige rædsomme, og ikke alle kan løses med fællesspisning og en bytur. Det handler nyeste episode af Livstykker om. I USA...

show more
Der findes tre former for ensomhed. De er alle lige rædsomme, og ikke alle kan løses med fællesspisning og en bytur. Det handler nyeste episode af Livstykker om.
I USA taler man om ensomhed som en epidemi, og skadevirkningerne i form af dårlig søvn, overspisning og elendigt liv svarer til, at man ryger 15 cigaretter om dagen. Lyt med og hør, hvad Einstein sagde om ensomhed, hvorfor man mister fællesskabsfølelsen, når man bor højere oppe end på 5. etage, og lyt til en skøn beretning om en empatisk buschauffør, der blev et lys i mørket.

Nævnt i denne episode:
Hidden Brain podcast,https://hiddenbrain.org/podcast/relationships-2-0-the-power-of-tiny-interactions/

Episoden med U.S. Surgeon General Vivek Murthy, https://hiddenbrain.org/podcast/relationships-2-0-an-antidote-to-loneliness/

Lars Björklunds, svensk sygehuspræst, mange fine små bøger, https://www.saxo.com/dk/forfatter/lars-bjoerklund_4353434

Citatet af Albert Einstein:
"Et menneske er en del af et hele, som vi kalder universet, én del begrænset i tid og sted. Mennesket opfatter sig selv, sine tanker og følelser som noget, der er adskilt fra resten – det er en slags optisk illusion, som bevidstheden laver. Denne vildfarelse er en slags fængsel for os, der holder os fangne i vores personlige behov og i at vise godhed over for kun nogle få personer, der er tætte på os. Vores opgave må være at befri os fra dette fængsel ved at udvide barmhjertighedens rækkevidde til at kunne alle rumme levende væsner og al natur i dens skønhed"
show less
Information
Author Livstykker
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search