00:00
40:01
Episode 28: Lad ensomheden bide dig

“Det ser ud til, at mennesket fødes med et større behov for bekræftelse, end livet kan give. Ingen relation slår til. Alle bliver nødvendigvis skuffede.” Sådan siger den svenske sygehuspræst Lars Björklund, og ja. Lyder det lidt mørkt? Liselotte mener det er en befrielse.
For vi er ensomme. Hver i os selv. Det er ingen skam, og følelsen i sig selv er ikke farlig - dog så ubehagelig, at Kirsten har forsøgt sig med flere kreative krumspring som fx at tage på stop til Lolland.
Parforhold er et velafprøvet quick fix - men rusen holder jo sjældent evigt:
Måske vi med held skal starte vores parforhold med en anden grundfortælling end, at vi tror, at vi kan ophæve hinandens ensomhed?
Citatet er fra bogen 'Det som giver håbet liv' af Lars Björklund, Eksistensen 2018 s. 60.
Liselotte omtaler en artikel fra The New York Times om den bedste modgift mod ensomhed https://www.nytimes.com/2021/12/21/well/mind/loneliness-volunteering.html
Episode 28: Lad ensomheden bide dig 
“Det ser ud til, at mennesket fødes med et større behov for bekræftelse, end livet kan give. Ingen relation slår til. Alle bliver nødvendigvis skuffede.” Sådan siger den svenske sygehuspræst Lars Björklund, og ja. Lyder det lidt mørkt? Liselotte mener det er en befrielse. For vi er ensomme. Hver i os selv. Det er ingen skam, og følelsen i sig selv er ikke farlig - dog så ubehagelig, at Kirsten har forsøgt sig med flere kreative krumspring som fx at tage på stop til Lolland. Parforhold er et velafprøvet quick fix - men rusen holder jo sjældent evigt: Måske vi med held skal starte vores parforhold med en anden grundfortælling end, at vi tror, at vi kan ophæve hinandens ensomhed? Citatet er fra bogen 'Det som giver håbet liv' af Lars Björklund, Eksistensen 2018 s. 60. Liselotte omtaler en artikel fra The New York Times om den bedste modgift mod ensomhed https://www.nytimes.com/2021/12/21/well/mind/loneliness-volunteering.html read more read less

2 years ago