Settings
Light Theme
Dark Theme

Deze mindfck veroorzaakt burn-out en laat hem ook los

Deze mindfck veroorzaakt burn-out en laat hem ook los
Mar 29, 2024 · 27m 3s

Deze mindfck houdt je stevig in zijn grip. Ik krijg vaak de vraag of we in de coaching gaan spitten in het verleden. Meestal is die vraag gebaseerd op eerdere...

show more
Deze mindfck houdt je stevig in zijn grip.

Ik krijg vaak de vraag of we in de coaching gaan spitten in het verleden. Meestal is die vraag gebaseerd op eerdere ervaringen met therapieën waarbij je uitgebreid over het verleden moest praten.

Zoals je begrijpt zijn je huidige uitdagingen veroorzaakt door ervaringen in het verleden. Dus lijkt het logisch om die ervaringen in je verleden te bespreken en een plekje te geven.

De mindfck is dat verleden en toekomst een constructie van je brein zijn. Ze zijn niet echt, maar ze lijken wél echt. We zijn niet eens in staat om dit principe te snappen.

We passen deze mindfck de gehele dag toe op een manier die ervaringen steeds vaster zet. Iedere keer als je aan een ervaring denkt of erover praat, wordt die in je brein steviger verankerd.

Dit principe zorgt ervoor dat je dingen onthoudt en dat je niet steeds opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Dat is helemaal oké.

Maar je past het ook toe bij vervelende ervaringen, waardoor je jezelf steeds vaster zet in negatieve ervaringen en emoties. Dat is dus níet zo handig!

De enige manier om blijvende veranderingen te realiseren is om dezelfde mindfck toe te passen op een manier dat je neuro-plasticiteit creëert en nieuwe verbindingen gaat leggen.

Dat doe je niet door erover te praten, maar door diep in de ervaring te duiken.

Bekijk ook mijn website: https://verheijdenconsult.nl
show less
Information
Author Jos Verheijden
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search