00:00
32:16
Suomi ei vielä hyödynnä standardeja kilpailukyvyn edistämiseksi ja Suomessa strateginen standardisointi on lasten kengissä. Miksi ihmeessä annamme etumatkaa muille maille? Onko niin, että Kiina vie ja muut vikisevät? Entä peseekö Ruotsi tässäkin Suomen 6-0 ja miksi tämä Suomi-Ruotsi-maaottelu pitäisi ottaa tosissaan?

Jaksossa vastataan siihen, kuinka kilpailukykyyn voidaan vaikuttaa standardien avulla. Kansallisen standardointistrategian laatiminen on otettu osaksi uutta hallitusohjelmaa, mutta Suomella on vielä matkaa standardoinnin strategiseen hyödyntämiseen. Minkä pitäisi muuttua ja miten Suomi voisi kilvoitella kansainvälisessä kilpailussa palkintopalleille?

Harrin vieraina kilvan keskustelemassa kilpailukyvystä Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Timo Vuori ja Suomen Standardisoimisliiton SFS ry:n toimitusjohtaja Helena Vänskä.

Suomi ei vielä hyödynnä standardeja kilpailukyvyn edistämiseksi ja Suomessa strateginen standardisointi on lasten kengissä. Miksi ihmeessä annamme etumatkaa muille maille? Onko niin, että Kiina vie ja muut vikisevät? Entä peseekö Ruotsi tässäkin Suomen 6-0 ja miksi tämä Suomi-Ruotsi-maaottelu pitäisi ottaa tosissaan? Jaksossa vastataan siihen, kuinka kilpailukykyyn voidaan vaikuttaa standardien avulla. Kansallisen standardointistrategian laatiminen on otettu osaksi uutta hallitusohjelmaa, mutta Suomella on vielä matkaa standardoinnin strategiseen hyödyntämiseen. Minkä pitäisi muuttua ja miten Suomi voisi kilvoitella kansainvälisessä kilpailussa palkintopalleille? Harrin vieraina kilvan keskustelemassa kilpailukyvystä Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Timo Vuori ja Suomen Standardisoimisliiton SFS ry:n toimitusjohtaja Helena Vänskä. read more read less

8 months ago #harri, #helena, #ihmettä, #kiina, #kilpailukyky, #mitä, #moisio, #ruotsi, #sfs, #standardit, #timo, #vuori, #vänskä