00:00
29:59
Regnskogen brenner fortsatt, selv etter at mediene har dratt - og noen tjener penger på det.

2019 var et rekordår for skogbrann i Amazonas. Satellittbilder viste hvordan striper av grå røyk strakk seg over store deler det søramerikanske kontinentet. Men selv om det i 2020 har vært stille i media om brannene i regnskogen, er 2020 et enda verre rekordår for branner i Brasil.

Hvorfor brenner det? I denne episoden skal vi høre at årsakene til brannene er mer komplisert enn bare klimaendringer. Og at det er noen som blir rike når regnskogen svis ned.

Gjester i denne episoden er Vemund Olsen, som er rådgiver hos Regnskogfondet og ekspert på avskoging i Brasil, og Victor Galaz, som er forsker og nestleder for Stockholm Resilience Center.

I studio var progamleder Peter Ringstad og Ingrid Hjertaker.

Miks og musikk av Kristoffer Lislegaard.

Bilde: NASA Earth Observatory images by Lauren Dauphin, using MODIS data from NASA EOSDIS/LANCE and GIBS/Worldview and VIIRS data from NASA EOSDIS/LANCE and GIBS/Worldview, and the Suomi National Polar-orbiting Partnership.
Regnskogen brenner fortsatt, selv etter at mediene har dratt - og noen tjener penger på det. 2019 var et rekordår for skogbrann i Amazonas. Satellittbilder viste hvordan striper av grå røyk strakk seg over store deler det søramerikanske kontinentet. Men selv om det i 2020 har vært stille i media om brannene i regnskogen, er 2020 et enda verre rekordår for branner i Brasil. Hvorfor brenner det? I denne episoden skal vi høre at årsakene til brannene er mer komplisert enn bare klimaendringer. Og at det er noen som blir rike når regnskogen svis ned. Gjester i denne episoden er Vemund Olsen, som er rådgiver hos Regnskogfondet og ekspert på avskoging i Brasil, og Victor Galaz, som er forsker og nestleder for Stockholm Resilience Center. I studio var progamleder Peter Ringstad og Ingrid Hjertaker. Miks og musikk av Kristoffer Lislegaard. Bilde: NASA Earth Observatory images by Lauren Dauphin, using MODIS data from NASA EOSDIS/LANCE and GIBS/Worldview and VIIRS data from NASA EOSDIS/LANCE and GIBS/Worldview, and the Suomi National Polar-orbiting Partnership. read more read less

3 years ago #amazonas, #biff, #brasil, #bærekraft, #regnskogen, #regnskogfondet, #skatteparadis, #skogbrann, #soya