00:00
28:00
En forskningsartikkel om hvordan bistandspenger havner i skatteparadis har skapt internasjonal furore og gjort at en forskningsleder i Verdensbanken har gått av. I sentrum av det hele er en norsk forsker som til daglig jobber på BI i Oslo. Han får du høre fra i denne episoden. I tillegg snakker Ingrid Hjertaker, rådgiver i Tax Justice Network - Norge, om hvilken betydning hans forskning får for kampen mot skatteparadislekkasjer i fattige land.

I denne episoden snakker vi med Jørgen Juel Andersen, førsteamanuensis på Institutt for samfunnsøkonomi ved BI Oslo, over Zoom.

I studio er programleder Peter Henriksen Ringstad, og Ingrid Hjertaker.

Musikk av Helge Moan.
Illustrasjonsbilde: BI Oslo
En forskningsartikkel om hvordan bistandspenger havner i skatteparadis har skapt internasjonal furore og gjort at en forskningsleder i Verdensbanken har gått av. I sentrum av det hele er en norsk forsker som til daglig jobber på BI i Oslo. Han får du høre fra i denne episoden. I tillegg snakker Ingrid Hjertaker, rådgiver i Tax Justice Network - Norge, om hvilken betydning hans forskning får for kampen mot skatteparadislekkasjer i fattige land. I denne episoden snakker vi med Jørgen Juel Andersen, førsteamanuensis på Institutt for samfunnsøkonomi ved BI Oslo, over Zoom. I studio er programleder Peter Henriksen Ringstad, og Ingrid Hjertaker. Musikk av Helge Moan. Illustrasjonsbilde: BI Oslo read more read less

3 years ago #bi, #bistand, #finans, #korrupsjon, #skatteparadis, #theeconomist, #verdensbanken, #økonomi