00:00
38:00
Pulloja on kierrätetty Suomessa jo yli 70 vuotta, mutta tekstiilien kierrätys on vasta alkamassa ja se myös tuntuu kuluttajasta hyvin vaikealta. Mikä on oikea paikka erilaisille käytöstä poistettaville tekstiileille ja miksi tekstiilien kierrättäminen on niin pahuksen vaikeaa? Mikä on kuluttajan vastuu kierrättämisessä ja kiertotaloudessa?

Jaksossa pohdimme, kuinka kierrätyshaasteet taklataan ja miten pikamuotiin voidaan vaikuttaa lainsäädännöllä. Entä mikä on digitaalinen tuotepassi ja miksi pesulappua ei saisi leikata?

Harrin vieraina tekstiilien kierrätyksen ja kiertotalouden käänteitä puimassa Suomen Tekstiili- ja Muoti ry:n asiantuntija Katri Pylkkänen sekä VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlin.
Pulloja on kierrätetty Suomessa jo yli 70 vuotta, mutta tekstiilien kierrätys on vasta alkamassa ja se myös tuntuu kuluttajasta hyvin vaikealta. Mikä on oikea paikka erilaisille käytöstä poistettaville tekstiileille ja miksi tekstiilien kierrättäminen on niin pahuksen vaikeaa? Mikä on kuluttajan vastuu kierrättämisessä ja kiertotaloudessa? Jaksossa pohdimme, kuinka kierrätyshaasteet taklataan ja miten pikamuotiin voidaan vaikuttaa lainsäädännöllä. Entä mikä on digitaalinen tuotepassi ja miksi pesulappua ei saisi leikata? Harrin vieraina tekstiilien kierrätyksen ja kiertotalouden käänteitä puimassa Suomen Tekstiili- ja Muoti ry:n asiantuntija Katri Pylkkänen sekä VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlin. read more read less

8 months ago #ali, #harlin, #harri, #ihmettä, #katri, #kierrätys, #mitä, #moisio, #pylkkänen, #tekstiili