00:00
25:25
Forskere og virksomheder verden over arbejder på løsninger, som kan indfange CO2 og gøre den udskældte drivhusgas til en ressource frem for en belastning.

I denne episode af Forskningsfortællinger ser vi nærmere på to danske projekter, der på hver deres måde søger at løse denne udfordring.

Det ene projekt undersøger, hvordan CO2 ved hjælp af elektrokemi og mikrobiologi kan omdannes til byggesten, der kan bruges i den kemiske industri, mens det andet projekt handler om at indfange CO2 med hjælp fra biologiens verden.


Medvirkende:
- Anders Bentien, professor og sektionsleder på Institut for Kemi og Bioteknologi, Aarhus Universitet
- Christina Lunde, Senior Science Manager, Novozymes A/S

-----------------------

Om podcasten Forskningsfortællinger:

Forskningsfortællinger tager dig med bag om aktuelle samfundstemaer ved at dykke ned i forskningsbaseret viden.

Podcasten er den lydlige forlængelse af Novo Nordisk Fondens nyhedsside sciencenews.dk, hvor du finder grundige artikler og videoer om et stort udvalg af de projekter, som fonden støtter.

Udgives af Novo Nordisk Fonden.

Produceres i samarbejde med podcastbureauet Kontekst & Lyd.

Redaktion er podcastproducent Simon Brix og kommunikationspartner i Novo Nordisk Fonden, Sabina Askholm Larsen.
Forskere og virksomheder verden over arbejder på løsninger, som kan indfange CO2 og gøre den udskældte drivhusgas til en ressource frem for en belastning. I denne episode af Forskningsfortællinger ser vi nærmere på to danske projekter, der på hver deres måde søger at løse denne udfordring. Det ene projekt undersøger, hvordan CO2 ved hjælp af elektrokemi og mikrobiologi kan omdannes til byggesten, der kan bruges i den kemiske industri, mens det andet projekt handler om at indfange CO2 med hjælp fra biologiens verden. Medvirkende: - Anders Bentien, professor og sektionsleder på Institut for Kemi og Bioteknologi, Aarhus Universitet - Christina Lunde, Senior Science Manager, Novozymes A/S ----------------------- Om podcasten Forskningsfortællinger: Forskningsfortællinger tager dig med bag om aktuelle samfundstemaer ved at dykke ned i forskningsbaseret viden. Podcasten er den lydlige forlængelse af Novo Nordisk Fondens nyhedsside sciencenews.dk, hvor du finder grundige artikler og videoer om et stort udvalg af de projekter, som fonden støtter. Udgives af Novo Nordisk Fonden. Produceres i samarbejde med podcastbureauet Kontekst & Lyd. Redaktion er podcastproducent Simon Brix og kommunikationspartner i Novo Nordisk Fonden, Sabina Askholm Larsen. read more read less

2 years ago #co2, #forskning, #klimaforskning, #novonordiskfonden