Settings
Light Theme
Dark Theme

کنتراست ۱۳ - محمود حکمیان

کنتراست ۱۳ - محمود حکمیان
Feb 13, 2019 · 41m 38s
گفتگو با محمود حکمیان
محمود حکمیان از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران و همچنین عضو کمیسیون خارجه‌ی شورای ملی مقاومت ایران، میهمان این بخش از گفتگوی کنتراست میباشد. او در سن ۱۷ سالگی در زمان شاه در بحبوحه‌ی قیام ضدسلطنتی با شرکت در تظاهرات و اعتراضات، فعالیت سیاسی خود را شروع کرد و بعد از انقلاب ۵۷ جذب سازمان مجاهدین خلق ایران شد. محمود حکمیان به دلیل بسته شدن دانشگاه‌ها توسط خمینی تحت عنوان انقلاب فرهنگی، از ایران خارج شد و برای ادامه‌ی تحصیل به ایتالیا رفت.
او در این گفتگو به سوالاتی نظیر اینکه چطور وارد بخش دیپلماسی در سازمان مجاهدین شد و یا اینکه وظایف کمیسیون خارجه‌ی شورای ملی مقاومت ایران چیست پاسخ می‌دهد.

آشنایی با سیاست در زمان شاه
محمود حکمیان می‌گوید در زمان شاه با خواندن زندگینامه‌ی مجاهد شهید مهدی رضایی و شهید خسرو گلسرخی جذب مبارزه علیه دیکتاتوری پهلوی شد. برخی از اعضای فامیل او نیز به دلایل مبارزه‌ی سیاسی با شاه دستگیر و زندانی شده بودند. محمود حکمیان می‌گوید به دلیل سکونتش در جنوب تهران فقر و فشار اقتصادی روی مردم را از نزدیک دیده و لمس کرده بود و بیشتر انگیزه‌اش برای فعالیت‌های سیاسی همین بود.

آشنایی با سازمان مجاهدین خلق ایران
محمود حکمیان فضای باز سیاسی که بعد از سقوط دیکتاتوری پهلوی در سال ۱۳۵۷ ایجاد شده بود را بازگو می‌کند. در آن زمان گروه‌های مختلف سیاسی عقاید و اندیشه‌ی خود را در خیابان‌ها در اشکال مختلف تبلیغ می‌کردند.
او تعریف می‌‌کند که چطور جلوی دانشگاه تهران در بحث و فحص‌های سیاسی که بین هوادران گروه‌های مختلف سیاسی جریان داشت شرکت می‌کرد.
محمود حکمیان دلیل جذب شدنش به سازمان مجاهدین را از طرفی ریشه‌های مذهبی خود و از طرف دیگر صداقت و شفافیتی که در جوانان هوادار مجاهدین در فعالیت‌هایشان در سطح شهر می‌دید عنوان می‌‌کند.

ترک ایران بعد از کودتای فرهنگی خمینی، موسوم به انقلاب فرهنگی
محمود حکمیان در مهر سال ۱۳۵۸ که خمینی تحت عنوان انقلاب فرهنگی، دانشگاه‌ها را بست برای ادامه‌ی تحصیل به شهر سیسیل در ایتالیا رفت. از آنجا که او معتقد بود با پزشک شدن می‌‌تواند کمک زیادی به جامعه و مردم بکند بعد از خواندن زبان ایتالیایی وارد دانشکده‌ی پزشکی و مشغول تحصیل شد. این تحصیلات، یک سال و چند ماه بیشتر به طول نکشید.

ترک تحصیل و آغاز فعالیت سیاسی حرفه‌ای در سازمان مجاهدین
همزمان با تظاهرات مادران در ایران، تظاهراتی نیز به همین مناسبت و در همبستگی با آن در شهر رم برگزار شد که محمود حکمیان به قصد شرکت در این تظاهرات سیسل را ترک کرد.
به گفته‌ی خودش در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ در یک دوراهی قرار می‌گیرد. اینکه برای ادامه‌ی تحصیل به سیسیل برگردد و برای خدمت به مردمش پزشک شود و یا اینکه در رم بماند و بطور حرفه‌ای فعالیت‌های سیاسی را ادامه دهد. انتخاب او فعالیت حرفه‌ای بود.

ورود به کار دیپلماسی در سازمان مجاهدین
محمود حکمیان تعریف می‌کند که چطور به دلیل تسلطش به زبان ایتالیایی در کار دیپلماسی گذاشته شد و مشکلات و ویژگی‌های این کار در این گفتگو صحبت می‌کند.
او ابتدا در بخش مطبوعات و ترجمه فعال بود و بهد وارد ملاقات‌های سیاسی نیز شد.
محمود حکمیان جزئیات جالبی را در این زمینه بازگو می‌کند. چالش‌هایی که در کارزارهای بزرگ سیاسی-دیپلماسی مانند کارزار خارج کردن نام سازمان مجاهدین از لیست تروریستی با آن مواجه بود شنیدنی‌ست.

شهر کونئو و شهر اشرف
شهر کونئو در ایتالیا، یک از شهرهای مقاوم علیه فاشیزم در جنگ جهانی دوم بود. این شهر پایگاه خیلی از پارتیزان‌ها بود و همین زمینه‌ی نزدیکی مردم این شهر به مقاومت ایران و حمایت‌شان از شهر اشرف شد.
محمود حکمیان از دست اندراکارانی بود که از نزدیک در جریان این موضوع بود و تعریف می‌کند که وقتی مریم رجوی به دعوت پارلمان ایتالیا به این کشور سفر کرد، شهردار کونئو، بستن عهد خواهری این شهر با شهر اشرف را اعلام کرده و مدالی که سمبل این عهد بود را به مریم رجوی هدیه کرد.

فعالیت‌ها و کارزارهای سیاسی
محمود حکمیان در ادامه‌ی گفتگو از سایر کارزارهایی که برای افشای نقض حقوق بشر در ایران در جریان است و نقش کمیسیون خارجه‌ی شورای ملی مقاومت ایران در این زمینه صحبت می‌‌کند.
Information
Author Radio Mojahed - رادیو مجاهد
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search