00:00
58:55
Der skal ændres på strukturen for handicap- og socialområdet, hvis der skal ske en udvikling og forbedring. Systemet er bygget op på, at vi skal forhindre borgerne i at få hjælp ud fra devisen, at ellers kræver folk det urimelige.

Det mener formanden for Folketingets Social- og Ældreudvalg, Kirsten Normann Andersen (SF), der er gæst i andet afsnit at podcastserien ”Monica møder magten”.

”Jeg tror desværre ikke, man ville kunne mærke noget, hvis ikke vi skaber et politisk flertal for at ændre den struktur, der ligger til grund for den måde, man på handicap- og socialområdet tænker behandling, visitation og pleje på i dag,” svarer Kirsten Normann Andersen på spørgsmålet om, hvornår borgere i Danmark vil mærke en ændring i social- og handicappolitikken.

Kirsten Normann Andersen ser i dag strukturen og fordelingen mellem kommuner og regioner som hovedproblemet for social- og handicapindsatsen lige nu. En problematik, som Monica Lylloff og bevægelsen #enmillionstemmer tidligere har påpeget og blandt andet derfor stillede borgerforslaget om at flytte handicapområdet væk fra kommunerne.

“Det var en fejl, at man i forbindelse med kommunalreformen i 2007 flyttede rigtig mange specialiserede områder, særligt på handicapområdet, men også på socialområdet til kommunerne. Det var jeg også modstander af dengang og har desværre fået så meget ret i, at det gav udfordringer,” siger Kirsten Normann Andersen.

Medvirkende: Monica Lylloff, #enmillionstemmer og Kirsten Normann Andersen, formand for Folketingets Social- og Ældreudvalg, Kirsten Normann Andersen (SF)

Tilrettelæggelse: Niels Svanborg
Der skal ændres på strukturen for handicap- og socialområdet, hvis der skal ske en udvikling og forbedring. Systemet er bygget op på, at vi skal forhindre borgerne i at få hjælp ud fra devisen, at ellers kræver folk det urimelige. Det mener formanden for Folketingets Social- og Ældreudvalg, Kirsten Normann Andersen (SF), der er gæst i andet afsnit at podcastserien ”Monica møder magten”. ”Jeg tror desværre ikke, man ville kunne mærke noget, hvis ikke vi skaber et politisk flertal for at ændre den struktur, der ligger til grund for den måde, man på handicap- og socialområdet tænker behandling, visitation og pleje på i dag,” svarer Kirsten Normann Andersen på spørgsmålet om, hvornår borgere i Danmark vil mærke en ændring i social- og handicappolitikken. Kirsten Normann Andersen ser i dag strukturen og fordelingen mellem kommuner og regioner som hovedproblemet for social- og handicapindsatsen lige nu. En problematik, som Monica Lylloff og bevægelsen #enmillionstemmer tidligere har påpeget og blandt andet derfor stillede borgerforslaget om at flytte handicapområdet væk fra kommunerne. “Det var en fejl, at man i forbindelse med kommunalreformen i 2007 flyttede rigtig mange specialiserede områder, særligt på handicapområdet, men også på socialområdet til kommunerne. Det var jeg også modstander af dengang og har desværre fået så meget ret i, at det gav udfordringer,” siger Kirsten Normann Andersen. Medvirkende: Monica Lylloff, #enmillionstemmer og Kirsten Normann Andersen, formand for Folketingets Social- og Ældreudvalg, Kirsten Normann Andersen (SF) Tilrettelæggelse: Niels Svanborg read more read less

about 1 year ago #enmillionstemmer, #handicappolitik, #magt, #sf, #socialpolitik, #socialtindblik, #socialudvalg