Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

📖 Story Birds ✪ Zanana

  • Zana fericirii

    26 DEC 2021 · Uneori, lucrurile mici din viață sunt cele care ne fac să ne simțim cel mai viu. Poate fi dificil să ne găsim bucuria atunci când viețile noastre par atât de mari și copleșitoare, dar cu o singură schimbare de perspectivă vei vedea în curând că a te concentra mai puțin pe urmărirea curcubeelor sau pe un stil de viață extravagant nu este doar posibil - este necesar! Ce modalitate mai bună decât să ne uităm la copii? Ei sunt în mod constant plini de râsete; se distrează mereu.
    6m 43s
  • Stiu totul despre mame

    19 DEC 2021 · Nimic altceva nu poate produce bucuria sau suferința pe care o permite maternitatea. Nu mi-aș putea imagina să trec prin viață fără să simt aceste emoții, sunt atât de frumoase de trăit și nu este nimic mai bun decât să le poți împărtăși cu cineva care te iubește înapoi! Au fost zile în care am simțit că mi se umple paharul, asta se întâmplă în viață. Uneori avem prea multă nevoie de aceste momente pentru noi înșine Cu toate acestea, a fi mamă te forțează să treci în modul în care se oferă un sens dincolo de orice măsură.
    2m 49s
  • Rasul este cel mai bun medicament

    12 DEC 2021 · Râsul este cel mai bun medicament, dar râsul cu copiii tăi se apropie de perfecțiune. Ziua în care veți realiza că viața nu este întotdeauna serioasă va fi ziua în care fericirea va deveni o parte și mai importantă a ceea ce suntem și ceea ce ne face să râdem de toate! Mark Twain spunea: Omenirea are, fără îndoială, are o armă cu adevărat eficientă - râsul. Puterea, banii, persuasiunea, supplicarea, persecuția — acestea pot ridica la un nivel colosal ... Împotriva asaltului râsului nimic nu poate rezista
    4m 50s
  • Leusorul care spunea intotdeauna nu

    5 DEC 2021 · Una dintre cele mai frustrante experiențe pe care le întâlnesc părinții apare atunci când un copil le dă un "NU" categoric ca răspuns la cereri simple. Aceste momente pot evolua adesea în schimburi urâte între copii și cei mai în vârstă, în care se dezlănțuie iadul, deoarece adulții încearcă din ce în ce mai mult să se conformeze cu voce tare, fără niciun fel de respect acordat, prin constrângere sau forță, dacă este nevoie! Cheia este să înveți cum să vorbești cu juniorul tău astfel încât să înțeleagă care este locul lui - nu al tău; să-l respecți în ciuda oricăror acțiuni dezagreabile din partea ta, a membrilor familiei/prietenilor etc.; să dai consecințe, dar numai după ce ai răspuns clar mai întâi înainte de a cere ceva. 1. Nu încercați niciodată să discutați în timpul crizei. 2. Copiii nu sunt roboți. 3. Fă-ți un obicei din a ignora „NU”. 4. Stabiliți în avans... „Tu spui NU... eu spun NU”. 5. Acordați atenție odată ce copiii spun „DA” solicitării dvs.
    4m 48s
  • Brigada antiecrane

    1 DEC 2021 · În lumina pandemiei COVID-19 și a modelelor de învățare hibride, mulți copii încorporează mai mult timp petrecut în fața ecranului în ziua de școală. De aceea, este important să reduceți utilizarea electronică și în restul programului zilnic! Pe lângă faptul că este dăunător pentru sănătatea fizică, datorită în parte creșterii ratelor de obezitate în rândul copiilor care petrec o cantitate excesivă de timp pe electronice sau tablete în comparație cu cei care nu au acces (în special în timpul pauzelor), există cercetări care arată cum joaca în aer liber crește nivelul de creativitate, reducând în același timp hormonii de stres, cum ar fi cortizolul, ceea ce ne poate conduce pe o cale sănătoasă atât mental cât și fizic pe perioade lungi. Aceste 6 sfaturi vă pot ajuta să reduceți timpul petrecut pe ecranul copiilor dvs. atunci când nu sunteți la școală: 1. Fii responsabil. Stabiliți așteptări cu copiii dvs. și stabiliți obiective pentru a fi intenționat să reduceți timpul petrecut pe ecran. 2. Fii realist. Dacă copiii petrec mult timp liber pe ecrane, inclusiv uitându-se la televizor, începeți prin a stabili obiective mai mici și mai realizabile. În loc să treceți direct la cea recomandată de una sau două ore sau mai puțin pe zi, începeți prin a reduce timpul curent pe ecran la jumătate. 3. Fii logodit. După școală sau serviciu, petreceți timp în fiecare zi vorbind față în față cu copiii și acordați-le toată atenția. 4. Puneți dispozitivele portabile deoparte. În timpul orelor fără ecran, puneți dispozitivele deoparte sau la o stație de încărcare într-o zonă comună, astfel încât să nu atragă atenția copiilor dvs. 5. Creați zone fără telefon în casă. A face din zonele de masă în familie o zonă fără telefon este o modalitate ușoară de a începe. 6. Du-te afară. Dacă puneți telefonul jos și vă plimbați sau vă jucați în aer liber, vă crește endorfinele și vă oferă acel sentiment de fericire în creier, îmbunătățindu-vă starea de spirit și îmbunătățindu-vă sănătatea fizică.
    6m 58s
  • Poveste despre bullying - Tachinarea nu e mereu amuzanta

    17 OCT 2021 · Majoritatea copiilor sunt tachinați de fratele sau prietenul lor la un moment dat. Și, de obicei, nu este dăunător atunci când este făcut într-un mod jucăuș, prietenos; ambele părți găsesc tachinările amuzante datorită modului în care sunt consimțite și reciproce între ele - dar, uneori, lucrurile iau o întorsătură neplăcută pentru una dintre părți, păstrând în același timp acea natură jucăușă cu ea însăși (cealaltă). Dacă acest lucru continuă să se întâmple pe lângă faptul că este dureros - atunci a avut loc hărțuirea . Poate varia de la a lovi fizic pe altcineva, cum ar fi împingându-l/ lovindu-l suficient de tare încât să cadă pe spate. Ascultați ceea ce vă spune copilul dumneavoastră și oferiți-i alinare. Copiii se simt adesea stânjeniți în legătură cu hărțuirea pentru că se tem că se vor simți stânjeniți sau rușinați chiar mai mult decât să fie la capătul unei reacții furioase din partea părinților lor, care sunt dezamăgiți de modul în care au decurs lucrurile.
    6m 44s
  • Poveste despre bullying - Max spune stop

    17 OCT 2021 · Care este cel mai bun mod de a-ți învăța copiii cum să facă față bullying-ului? Este important ca aceștia să nu răspundă prin bătaie sau prin ceartă. Dacă bătăușii lor sunt insistenți, atunci ar putea fi tentant pentru părinții cărora li s-a spus "apără-te" când erau ei înșiși copii, dar acest lucru nu va face decât să înrăutățească lucrurile de ambele părți! În loc să se angajeze într-o luptă fizică - care s-ar putea încheia dezastruos din cauza represaliilor nejustificate din partea oricăreia dintre părțile implicate . Ar trebui să încercați să vorbiți mai întâi cu serviciile de consiliere școlară, poate ajuta la rezolvarea conflictelor fără să se întâmple ceva rău cuiva. Este important să îi sfătuim pe copii să nu răspundă prin luptă, altfel se poate ajunge rapid la violență. Cel mai bun lucru pe care îl pot face este să se îndepărteze de situație și să stea cu alții sau să spună unui adult. Poate părea o idee bună la început, atunci când cineva te agresează - mai ales dacă acea persoană este mai mare sau are abilități mai atletice decât tine - să ripostezi! Dar, de obicei, acest lucru se termină prost, deoarece ambele părți sunt rănite mai des decât este necesar; în plus, există modalități mai bune de a răspunde, cum ar fi să pleci calm de acolo pentru a evita conflictul.
    8m 32s
  • Poveste despre bullying - Insultele nu sunt amuzante

    17 OCT 2021 · Uneori este greu pentru copii să gândească limpede într-o situație dificilă, de aceea ar trebui să ne pregătim și să dezvoltăm instrumente. Un brainstorming soluționează soluții de idei despre cum se pot apăra împotriva bătăușilor, cum ar fi dezvoltarea unui set de instrumente anti-bullying cu strategii precum ceea ce făcea mama mea când eram la școală, care constă în folosirea umorului sau a empatiei. Jocul de rol este o modalitate excelentă de a construi încrederea și de a da putere copilului dumneavoastră. Puteți juca rolul bătăușului, în timp ce el exersează diferite reacții până când se simte încrezător în gestionarea situațiilor problematice; în timp ce faceți acest lucru, învățați-l cum să vorbească cu o voce autoritară - văicăreala sau plânsul nu vor face decât să încurajeze un comportament mai agresiv!
    6m 18s
  • Poveste despre bullying - Imbrancitul nu e deloc amuzant

    17 OCT 2021 · Știm cu toții că copiii sunt deseori supuși bullying-ului, dar ce se întâmplă dacă nu este vorba doar de o singură persoană? Ce puteți face în calitate de adult pentru a opri răspândirea negativității și pentru a vă proteja copilul de cuvinte sau acțiuni dăunătoare. O modalitate foarte bună este să faceți cu ei un brainstorming de idei despre cum ar putea aborda pe cineva înainte de a apărea problemele, astfel încât nimeni să nu fie rănit! Cel mai important lucru în orice situație în care personajele pot fi vizate pentru diferențele lor (bazate pe rasă/etnie; religie; orientare sexuală) etc., trebuie să fie atitudinea - nu luați lucrurile personal, pentru că atunci resentimentele se vor transforma rapid în furie, ceea ce ar putea duce la violență.
    6m 6s
  • Poveste despre bullying - Glumele nu sunt mereu amuzante

    17 OCT 2021 · Hărțuirea poate lua mai multe forme: fizică (împingere, lovire cu pumnii sau lovituri), verbală (injurii și amenințări), psihologică și emoțională. Este greu să faci față bullying-ului, dar există lucruri pe care le poți face. Una dintre cele mai bune modalități este să asculți cu atenție atunci când copilul tău își împărtășește sentimentele și să îl încurajezi în orice activitate la care participă și care îi dă încredere. Faptul că le spuneți copiilor că au prieteni cărora le pasă de ei ajută! Asigurați-vă că verificați în fiecare zi cu copiii voștri cum se descurcă la școală. Folosiți un ton calm și prietenos și creați un mediu în care să poată vorbi liber, fără să se teamă de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă ceva nu este în regulă. Spuneți-i clar că siguranța lui contează cel mai mult pentru dumneavoastră, așa că fiți întotdeauna disponibil pentru el atunci când are nevoie, indiferent de situație sau problemă!
    6m 39s
Povesti de seara inainte de culcare
Contacts
Information
Author Zanana
Categories Books
Website -
Email anamaria@zanana.ro

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search