Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Sexhundredetallet

  • S2E17. Nytårsspecial: Året der gik med #Metoo og flydende køn

    31 DEC 2021 · Året 2021 går på hæld, og i allersidste episode af Sexhundredetallet er det blevet tid til at samle op på året, der gik. Hvad har domineret i seksualitets- og kønsdebatten, og hvilke tendenser og fænomener fylder i nutidens ungdomsgeneration? Vi spørger et nytårspanel bestående af ungdomsforsker Niels Ulrik Sørensen, forperson for Copenhagen Pride, Lars Henriksen, og historiker Anders Larsen aka dragqueen Chantal al Arab. Vært: Louise Lindblad, journalist. Medvirkende: Niels Ulrik Sørensen, ungdomsforsker, Lars Henriksen, forperson for Copenhagen Pride og Anders Larsen aka Chantal al Arab, historiker. Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud.
    49m 55s
  • S2E16. Fra onanipanik til dildo-bingo banko

    24 DEC 2021 · Journalisten Louise Lindblad er taget til julebingo i Nørrebrohallen for at spille med om dildoer, penisringe og glidecreme. Onani har historisk været forbundet til skam, så hvordan kom vi lige hertil; 500 unge mennesker, der mødes for at spille om sexlegetøj? Og er den her gruppe af unge repræsentative for vores forhold til onani i dag, eller hænger fortidens onaniskam stadig ved? Vært: Louise Lindblad, journalist. Medvirkende: Morten Arnika Skydsgaard, medicinhistoriker, Clara Filippa Damgaard Andersen, medejer af sexlegetøjsbutikken Peech og Jonas Bergen Rahmanzadeh, medejer af sexlegetøjsbutikken Peech. Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud.
    49m 49s
  • S2E15. Sugardating - frisættende eller generationsudfordring?

    17 DEC 2021 · Journalisten Louise Lindblad mødes med den jævnaldrende sugardater Marie. Louise vil nemlig forstå fænomenet, der tilsyneladende bliver mere og mere udbredt i sin egen generation, og hun vil forstå, hvordan sugardating passer ind i den ligestillingsideologi, der samtidig hersker i vores tid. Er sugardating, der ofte går under betegnelsen gråzoneprostitution, en decideret generationsudfordring eller bare en moderne form for dating? Vært: Louise Lindblad, journalist. Medvirkende: Christian Groes, kønsforsker ved Roskilde Universitetscenter. Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud.
    53m 3s
  • S2E14. Dansk datingkultur - fra kontaktannoncer til Tinder

    10 DEC 2021 · Hvordan har menneskers måder at møde hinanden og finde kærligheden på, ændret sig over tid? Og hvad har det egentlig haft af betydning, at digital teknologi er kommet til at dominere den senmoderne datingkultur? De spørgsmål er omdrejningspunktet i denne episode af Sexhundredetallet, hvor der også bliver plads til en samtale om dét, det hele i bund og grund handler om; en almenmenneskelig længsel efter kærlighed og efter at kunne være noget helt særligt for nogen. En længsel, som eksisterer, og altid har eksisteret, på tværs af kulturer, strømninger og historisk kontekst. Værter: Mette Byriel-Thygesen, museumsinspektør på Nationalmuseet og Louise Lindblad, journalist. Medvirkende: Leila Vestgaard, forfatter og Thomas Markersen, psykolog og datingekspert. Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud.
    49m 40s
  • S2E13. Sexsælgerne: De mænd, vi ikke taler om

    3 DEC 2021 · De blev kaldt trækkerdrengene. De stablede sukkerknalder i Illums cafeteria eller holdt til ved deres faste flise på Rådhuspladsen. I dag er den politisk korrekte betegnelse mandlige sexsælgere. Og modsat tidligere i vores historie, så er mænd, der sælger sex, stort set usynlige i dag - både i gadebilledet og i prostitutionsdebatten. Det er også derfor, at Sexhundredetallets to værter, Mette Byriel-Thygesen og Louise Lindblad, mildest talt bliver overraskede, da de finder ud af, at flere mænd end kvinder har prøvet at sælge sex i Danmark. Hvem er de her mænd, vi ikke længere taler om? Værter: Mette Byriel-Thygesen, museumsinspektør på Nationalmuseet og Louise Lindblad, journalist. Medvirkende: Theresa Dyrvig Henriksen, sociolog og forsker hos VIVE. Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud.
    49m 55s
  • S2E12. Amning - det naturligste i verden?

    26 NOV 2021 · Det mest naturlige i verden... eller er det? Barnet ved brystet er i dag stærkt knyttet til forestillingen om den gode mor, men alligevel har amning, med jævne mellemrum, skabt debat og vakt forargelse, især når det foregår i det offentlige rum. Men hvad er der lige med den dér brystmælk, der tilsyneladende kan frembringe alt fra væmmelse til nærmest magisk ophøjelse? Og hvordan har både moderskabsidealer, og hvad vi opfatter som naturligt, ændret sig gennem vores kulturhistorie? Værter: Mette Byriel-Thygesen, museumsinspektør på Nationalmuseet og Louise Lindblad, journalist. Medvirkende: Alexandra Grube ( _mamamor). Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud.
    43m 57s
  • S2E11. Fetichisme - den skjulte lyst

    19 NOV 2021 · I et industrikvarter i Nordsjælland findes der en kælder, der gemmer på et mørkt og kinky bondage-univers. Her bliver journalisten Louise Lindblad inviteret med indenfor en helt almindelig lørdag formiddag for at udforske de mere skjulte sider af den menneskelige lyst. Vores kulturelle opfattelse af, hvad der er ‘seksuelt afvigende’ eller ‘perverst’ er konstant i bevægelse og har været det gennem århundrede. Spørgsmålet er, hvor vi står i netop vores tid? Værter: Mette Byriel-Thygesen, museumsinspektør på Nationalmuseet og Louise Lindblad, journalist. Medvirkende: Michael Loua, klinisk sexolog og Lillan de Thura (Domina Dark). Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud.
    50m 32s
  • S2E10. Faderskabet - fraværet, komplekset, revolutionen

    12 NOV 2021 · I kølvandet på de seneste ugers debat om øremærket barsel til fædre, er det i den her episode af Sexhundredetallet faderskabets kulturhistorie, der er omdrejningspunktet. For hvordan har fars rolle udviklet sig gennem generationer? Kan far give samme omsorg som mor, og vil far ligeså gerne? Og hvad er egentlig biologi, og hvad er kultur, når det kommer til, hvordan mænd og kvinder er blevet - og bliver - set på som forældre? Værter: Mette Byriel-Thygesen, museumsinspektør på Nationalmuseet og Louise Lindblad, journalist. Medvirkende: Anthony Aconis, reklamemand (og Danmarks måske mest berømte tvillingefar) og Boline Skovly, journalist og forfatter. Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud.
    49m 36s
  • S2E9. 'Bøssepesten'

    5 NOV 2021 · Selvom hiv ikke længere er en dødsdom, så kaster 1980’ernes aids-epidemi stadig lange skygger ind i vores nutid. Både ind over mange menneskers liv, men måske især ind over synet på seksualitet. I den her episode af Sexhundredetallet får kulturhistoriker Mette Byriel-Thygesen og journalist Louise Lindblad besøg af to hiv-smittede fra hver sin generation. Ole fik et brev ind af døren i 1985, hvori der stod, at han var testet positiv for hiv, og han var dermed en af første danskere, der blev smittet med den livsomvæltende sygdom, mens Michael fik beskeden for syv år siden på sin 33 års fødselsdag. Værter: Mette Byriel-Thygesen, museumsinspektør på Nationalmuseet og Louise Lindblad, journalist. Medvirkende: Ole Morten Nygård og Michael Ovesen. Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud.
    53m
  • S2E8. Det tykfobiske samfund

    29 OCT 2021 · En gruppe af aktivistiske, tykke kvinder deler billeder af deres mavedeller og bløde lår på Instagram. De er en del af den tykpositive bølge, der i de senere år er skyllet ind over vores kultur, men hvorfor er det overhovedet nødvendigt at kæmpe en aktivistisk kamp for at få ligestilling mellem de tykke og de slanke? Dét forsøger kulturhistoriker Mette Byriel-Thygesen og journalist Louise Lindblad at blive klogere på i selskab med skuespiller og tykaktivist Lise Pleidrup. Værter: Mette Byriel-Thygesen, museumsinspektør på Nationalmuseet og Louise Lindblad, journalist. Medvirkende: Lise Pleidrup, skuespiller og tykaktivist samt Lene Bull Christiansen, køns- og kulturforsker ved Roskilde Universitetscenter. Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud.
    43m 53s

I ’Sexhundredetallet’ undersøger den unge journalist Louise Lindblad, hvordan hendes generations forhold til sex, seksualitet og skam er blevet formet til, hvad det er i dag. Sammen med kulturhistoriker Mette...

show more
I ’Sexhundredetallet’ undersøger den unge journalist Louise Lindblad, hvordan hendes generations forhold til sex, seksualitet og skam er blevet formet til, hvad det er i dag. Sammen med kulturhistoriker Mette Byriel-Thygesen tager hun på opdagelse i nutidens seksuelle fænomener og vender bladene i seksualitetens kulturhistorie.

Vært og tilrettelægger: Louise Lindblad.

Produceret af Vores Tid - Nationalmuseet for Loud.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search