Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

נקודה IL - הפודקאסט של איגוד האינטרנט הישראלי

  • האח הגדול ברשת: האם האינטרנט באמת חופשי כמו שנדמה לנו? [נקודה IL]

    2 JAN 2024 · שיחה עם ד"ר אסף וינר, סמנכ"ל רגולציה ומדיניות ציבורית באיגוד האינטרנט הישראלי, מרצה לדיני תקשורת ואינטרנט באוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בן גוריון. בעידן בו מרבית השימוש שלנו באינטרנט הוא בתוך רשתות חברתיות מסחריות נושאים כמו צנזורה, חופש ביטוי ופרטיות ברשת הם כבר לא בידי המדינה ורשויות החוק בלבד. המתח המתמיד בין שמירה על בטיחות ומוגנות של אזרחים ומשתמשי רשת להבטחת החופש וזכויות הפרט שלהם נתון כעת גם לחסדים ולאינטרסים של תאגידים וחברות מסחריות שפועלות בעיקר כדי לייצר לעצמן רווחים באמצעות שימוש במידע הפרטי שלנו לצורכי פרסום. האם אזרחים מודעים לכוח שיש לתאגידים הללו על החופש והזכויות שלהם ברשת? והאם הם מוכנים לתת בהם אמון כפי שהם נותנים בגופי המדינה, אם בכלל? בפרק מיוחד זה לסיכום עונת "משבשים את הרשת" נשוחח על חופש וצנזורה ברשת. על היכולת של תאגידים לפקח ולהגביל את הזכויות, ההתבטאויות והפעילות שלנו ועל המחיר שאנחנו עשויים לשלם על כך.
    34m 3s
  • הבוט שעקץ אותי: הגנת סייבר בעידן AI [נקודה IL]

    5 DEC 2023 · מאז שבני אדם החלו להשתמש ברשת, הם גם ניסו לנצל אותה לרעה כדי לפגוע באחרים ולעקוץ אותם. כך, הגנה על אנשים, ארגונים והנכסים שלהם הפכה לסוגיה שמעסיקה אותנו. עם חדירת טכנולוגיות חדשות כמו AI ואינטרנט של חפצים (IOT), היכולת שלנו להתגונן נתקלת באתגרים חדשים. התחזות בעזרת מדיה סינטטית וחשש מפגיעה בפרטיות עקב גניבת מידע ביומטרי כמו תווי פנים וקול, מעלה צורך בפיתוח ושימוש בכלים וטכנולוגיות המיועדות להגנה ולמניעת פגיעות. עד כמה אנחנו יכולים לעשות משהו כצרכנים בעניין? האזינו לפרק בהשתתפות מיי ברוקס קמפלר, יועצת ומומחית להגנת סייבר ומייסדת קהילת "בטוחים אונליין".
    33m 42s
  • מי שולט באינטרנט בעזה? הרשת במלחמה [נקודה IL]

    12 NOV 2023 · מה קרה לאינטרנט בעזה ומי מחבר אותה לרשת העולמית? כיצד אזרחים במצבי מלחמה מתחברים לאינטרנט כשהרשת המקומית מנוטרלת, ואיך זה נראה במלחמת אוקראינה-רוסיה? האם גישה לרשת היא זכות אדם בסיסית גם במצב חירום? ואיך איילון מאסק קשור לכל זה? פרק מיוחד של הפודקאסט על האינטרנט במצבי מלחמה - בהשתתפות ד"ר דימה אפשטיין מהמחלקה לתקשורת ובית הספר למדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית.
    31m 42s
  • הרשת במלחמה: כך נתגונן בפני פייק ניוז ותוכן פוגעני [נקודה IL]

    12 OCT 2023 · איך מונעים חשיפה של ילדים לתוכן קשה ברשת, איך נלחמים בפייק ניוז וקונספירציות, ואיך לשים לב למבצעי איסוף מידע של האויב. נקודה IL בפרק מיוחד לימי המלחמה ומצב החירום, עם אחיה שץ מנכ"ל פייק ריפורטר ועידן רינג סמנכ"ל קהילה וחברה באיגוד האינטרנט הישראלי.
    28m 30s
  • המדריך לניהול הפרטיות שלכם ברשת [נקודה IL]

    27 SEP 2023 · כולנו מבצעים עשרות החלטות ביום בנוגע לפרטיות ברשת מבלי לשים לב. איך העומס שמוטל עלינו פוגע בפרטיות שלנו ואילו כלים יכולים לעזור לנו לשלוט במידע שנחשף עלינו ברשת? פרופ' ערן טוך חוקר כיצד ברירות מחדל משפיעות על ההחלטות שלנו: האם לאנשים בכלל אכפת מהפרטיות שלהם? האם זו המלחמה של ה"משתמש הקטן" או של המדינות מול ענקיות האינטרנט? ואיך סוכני AI יוכלו לעזור לנו בהתמודדות עם מעקב ברשת? על כל זאת ועוד, נשוחח עם פרופ' ערן טוך, המנהל המשותף של מעבדת IWiT בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב.
    41m 55s
  • האם AI יחליף את המורה של הילדים שלכם? [נקודה IL]

    4 SEP 2023 · האם מהפכת הבינה המלאכותית היא ברכה או קללה עבור מערכת החינוך? האם השינויים הטכנולוגיים שסוחפים את הרשת יובילו בפועל דווקא להחרפת הפערים הדיגיטליים והחינוכיים? האם טכנולוגיות AI ו-AR הן בשורה לתלמידים - או איום וחדשות רעות עבור מורים ועבור החברה כולה? ואיך מערכת החינוך צריכה להערך לקראתם? בפרק מיוחד זה נארח את ד״ר עמיר גפן, חוקר יישומי בינה מלאכותית באגף המחקר והפיתוח במשרד החינוך.
    40m 35s
  • על שקרים, עבירות ובינה מלאכותית ברשת [נקודה IL]

    14 AUG 2023 · מתי מדיה סינתטית מאיימת על הגולשים ברשתות החברתיות ומתי הם דווקא מעוניינים בה? איך אפשר לזהות תוכן מזויף שנועד לפגוע ומה אפשר לעשות כדי למנוע את הפצתו? שיחה עם נועם שוורץ, מייסד ומנכ"ל חברת ActiveFence על המאבק בתוכן מזויף, פוגעני או מטעה ברשת ועל השינויים שהוא מביא איתו לתפיסת המציאות שלנו. האם המענה לבעיות ולמשבר התודעתי שטכנולוגיה אחת מאיצה - הוא הוספת טכנולוגיה אחרת, או שנדרש כאן משהו אחר?
    51m 7s
  • מי יעשה סדר בשיבוש הרשת? [נקודה IL]

    24 JUL 2023 · האם מדינות ומחוקקים ערוכים להתמודד עם האתגרים של שיבוש הרשת? האם זה התפקיד שלהם או של תאגידי הטכנולוגיה? ומה המשמעויות של עליית הבינה מלאכותית עלינו כאזרחים במדינת ישראל? האם יש קשר בין העדר חקיקה מקומית שנוגעת למרחבים הדיגיטליים לבין היתרון הטכנולוגי הישראלי בתחומי ביטחון ומודיעין? איזה אתגרים חברתיים, פוליטיים ורגולטוריים מצפים לנו באינטרנט המשתנה? ואילו כלים יש לנו בכדי להתמודד עם טכנולוגיות שאת חלקן אפילו קשה לדמיין ולהבין? על כל זאת ועוד, נשוחח עם ד"ר תהילה שוורץ אלטשולר, עמיתה בכירה וראש התכנית לדמוקרטיה בעידן המידע במכון הישראלי לדמוקרטיה.
    44m 43s
  • היום שאחרי גוגל? [נקודה IL]

    17 JUL 2023 · איך בינה מלאכותית תשנה את השימוש היומיומי ברשת והאם ההייפ סביבה מוגזם או שאנו עומדים בפני מהפכה תעשייתית חדשה? איך זה ייראה ברמה הטכנולוגית, הפרקטית, הכלכלית והמסחרית? איזה שינויים צפויים לעולם העבודה ולעולם המשתמשים - ואיך המדינה אמורה להגיב לכל השינויים הללו? על כל זאת ועוד, נשוחח עם עמית מנדלבוים, שותף מייסד וסמנכ"ל טכנולוגיות בחברת אברמיינדס.
    33m 57s
  • 57s
נקודה.IL, הפודקאסט שינסה לעזור לנו להבין מהן השפעות העומק של האינטרנט על החברה על הכלכלה הפוליטיקה והתרבות.

האינטרנט הפך לתשתית החשובה ביותר של עידן המידע. כלכלה, תעסוקה, פנאי, בריאות, אזרחות ואפילו בטחון - כל חיינו מתנהלים ברשת. לצד היתרונות הרבים שהביאה הרשת לחיינו היא מציבה אתגרים לא פשוטים. סוגיות של חופש הביטוי, פרטיות, איומי סייבר, הפער הדיגיטלי ושלל מקרים נוספים נושאים השלכות חברתיות מרחיקות לכת, ונוגעים לכל אחד ואחת מאיתנו. אז איפה זה מעמיד אותנו המשתמשים? מי השחקנים שקובעים את הכללים? איך הם משפיעים על חיינו? והאם יש לנו דרך להשפיע?
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search