Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Lyd fra NorS

  • Lyd fra NorS er flyttet!

    13 DEC 2021 · Lyd fra NorS er flyttet til Københavns Universitets podcastplatform podcast.ku.dk. De første 5 udsendelser på den nye platform er en række foredrag som blev holdt i anledningen af udgivelsen af Dansk Sproghistorie i 6 bind. Rent teknisk betyder flytningen at Lyd fra NorS nu kan tilgås enten via adressen nyheder.ku.dk/podcasts/lyd-fra-nors-nordiske-studier-og-sprogvidenskab eller adressen lyd-fra-nors.simplecast.com. Podcasten kan dog også fremsøges i de fleste podcast-apps ved bare at søge på Lyd fra NorS. Gør det alligevel knuder, og har du brug for et RSS-feed, kan du bruge den noget mere bøvlede adresse feeds.simplecast.com/K9hCptvd. God fornøjelse med at bruge den nye platform fremover!
    1m
  • Solar – en samtale med Theis Ørntoft

    20 NOV 2020 · Optagelsen er en samtale mellem lektor Sophie Wennerscheid og forfatter Theis Ørntoft som også læser op fra sin roman Solar fra 2018. Samtalen indgik i arrangementsrækken Blå Tirsdag, men også i en konference om Teknologi, økologi og spiritualitet i nordisk spekulativ fiktion i oktober 2020.
    1h 1m 43s
  • Grov Konfækt: Andre vinkler på ytringsfrihed v. Frederik Stjernfelt

    10 NOV 2020 · Andre vinkler – Nye perspektiver er en foredragsrække, der har til formål bringe tankevækkende og provokerende perspektiver ind i debatten i det akademiske miljø. Bag foredragsrækken står en gruppe studerende fra Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, som ser en tendens til en ensretning inden for universitetsverdenen, hvor modstanderens synspunkter bliver bortkastet uden videre granskning. Gruppen ønsker et universitet med tankefrihed og åben debat – og håber derfor på kritiske spørgsmål og livlig debat, når foredragsholderne bringer emner i spil så som feminismekritik, ytringsfrihed og venstrefløjens identitetspolitiske vending. Alle foredrag er finansieret af Det Humanistiske Fakultets HUMrådspulje som et bidrag til at styrke studiemiljøaktiviteterne på Det Humanistiske Fakultet under coronasituationen. Foredragsrækken henvender sig til studerende fra hele fakultetet samt andre interesserede. Første foredrag med professor, debattør og forfatter Frederik Stjernfelt om ytringsfrihed, der fandt sted d. 22. oktober 2020, kan hermed høres via Lyd fra NorS.
    1h 12m 50s
  • Sherlock Holmes findes ikke

    9 MAR 2020 · Palle Schantz Lauridsen forsvarede i januar 2020 sin doktordisputats om Sherlock Holmes i danske mediekulturer, og denne optagelse er fra hans indledende præsentation. Afhandlingen er en mediearkæologisk undersøgelse af Sherlock Holmes-figurens mangeartede rekonfigurationer i danske medier og mediekulturer fra 1891 til 2017 og redegør for hvordan der ikke findes én, men mange Holmes'er. I Danmark har de været præget af såvel de forskellige mediers muligheder og æstetik som den medie- og kulturhistoriske situation, og vi møder eksempelvis meget forskellige Holmes'er i det folkelige teater omkring år 1900 og i 1940'ernes dyrkelse af det britiske som modbillede til det tyske.
    32m 29s
  • En samtale om Den Poetiske Edda

    18 FEB 2020 · Optagelsen er lavet på Nordatlantens Brygge i januar 2020 i litteratursalonen NordOrd. Her var lektor Annette Lassen indbudt til at interviewe Rolf Stavnem om hans anmelderroste nyoversættelse af Den Poetiske Edda – tidligere kendt som Den Ældre Edda og overleveret i et lille pergamenthåndskrift fra omkring 1270.  Vi hører om Vølvens spådom, om Den højes tale, om Trymskvadet og ikke mindst om den vældige digtcyklus om dragedræberen Sigurd Favnersbane, der til sidst må strække våben i et trekantsdrama med de to flamboyante kvinder Gudrun og Brynhild.
    1h 10m 10s
  • Explicit

    Litteratur og ytringsfrihed. En samtale mellem Marianne Stidsen og Christina Hagen – del 2

    27 NOV 2019 · Ytringsfriheden er igen kommet på bordet i disse år – ikke mindst inden for skønlitteraturen. I denne anden del af samtale-seancen stiller publikum spørgsmål til Marianne Stidsen og Christina Hagen om forholdet mellem litteratur, stil og forfatterens egen person. Seancen foregik i regi af Blå Tirsdag i november 2019.
    35m 54s
  • Explicit

    Litteratur og ytringsfrihed. En samtale mellem Marianne Stidsen og Christina Hagen – del 1

    27 NOV 2019 · Ytringsfriheden er igen kommet på bordet i disse år – ikke mindst inden for skønlitteraturen. En af de yngre danske forfattere, der har været med til at slå et slag i kærnemælksdejen for litteraturens ytringsfrihed, er Christina Hagen. I første del af samtalen med lektor Marianne Stidsen diskuterer hun om man egentlig dæmoniseres i større udstrækning, når man som kvinde går ind for total ytringsfrihed, og om der opstår en sær samhørighed blandt kvinder, når kodeordene er sårbarhed, undertrykkelse, overgreb? Sideløbende læser hun op fra sit forfatterskab, herunder fra den nyligt udkomne Korrekthedsbiblen, og diskuterer tendensen til, at al litteratur efterhånden læses som autofiktion, hvorved det bliver tiltagende vanskeligt som forfatter at benytte sig af fiktion og ironi.
    45m 21s
  • Toplederkommunikation og fremtidens rådgiver

    19 NOV 2019 · Det er ikke, som tidligere, blot en sproglig opgave at være kommunikationsrådgiver. I dag forventes der blandt andet en bredere forretningsmæssig forståelse, hvor indsigt i nye tendenser og værktøjer som big data og kunstig intelligens er en stor del af arbejdet. I optagelsen, som er fra 12. november 2019, diskuterer lektor i Kommunikation på Københavns Universitet Gitte Gravengaard og associeret partner hos RelationsPeople Anders Monrad Rendtorff hvad god kommunikationsrådgivning består i – nu og i fremtiden. De gennemgår, hvad den dygtige og effektive kommunikationsrådgiver skal kunne, og hvilke muligheder og udfordringer der er. (NB – Der er desværre problemer med mikrofonen fra ca. 42-45 min. inde i optagelsen)
    56m 21s
  • Sprogpolitik i praksis – på Københavns Universitet

    15 NOV 2019 · Ph.d. Camilla Falk Rønne Nissen fortæller i denne optagelse om sine erfaringer fra feltarbejde i det internationale klasseværelse: Hvordan ser den praktiske virkelighed ud for Københavns Universitets sprogpolitik når man kommer ud blandt studerende på internationale uddannelser? Er den praktiske virkelighed, som en studerende udtrykte det, at "det er sygt nederen at sidde der og ikke kunne følge med og ikke vide hvad folk snakker om, når man egentlig er blevet lovet at nu går man på en international uddannelse"? Foredraget blev holdt 7. november 2019 i forbindelse med symposiet 'Sprogpolitik på universitetet – og universiteternes rolle som sprogpolitisk aktør', arrangeret af Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP).
    27m 39s
  • Kampen om poppen - Del 2

    15 NOV 2019 · Foredrag af Palle Schantz Lauridsen (lektor på NorS): "Fra Johnny B. Goode til Tommy og De Homine Urbano – kampe og udvekslinger i sluttressernes populærmusikalske felt". Foredraget blev holdt ved Mediedag på Dansk i oktober 2019 som satte fokus på nogle af de udviklinger og kampe der i perioden fra 1950'erne til 1970'erne foregik mellem populær- og finkulturelle positioner i dansk musik og musikliv.
    27m 55s
Lyd fra NorS bringer optagelser fra Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet.
NB! Podcasten er flyttet til KU's podcastplatform: https://nyheder.ku.dk/podcasts/lyd-fra-nors-nordiske-studier-og-sprogvidenskab/
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search