Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Kunst | Samler

  • #8: Marselisborg Slotspark

    7 MAY 2021 · I dette ottende og sidste afsnit skal vi se på skulpturerne i Dronningens Park. Skulpturerne er en privat samling på over 30 skulpturer. Vi ser på et udvalg af Dronningens samling, når vi går en tur i den smukke park. Du hører om værker af toneangivende kunstnere som Bjørn Nørgaard, Robert Jacobsen, Sonja Ferlov-Mancoba, Piet Hein med flere. Podcasten er lavet af FO-Aarhus og er støttet af Velliv Foreningen. Meld dig ind i facebookgruppen Kunst i Aarhus og opsøg fællesskabet om kunsten.
    39m 39s
  • #7: Langs Aarhus Å

    29 APR 2021 · Vidste du, at der er en del kunst langs Aarhus å? I dette afsnit kommer du med på opdagelse i kunsten langs åen. Kunstværkerne er forskellige i form og indhold. Vi skal se på en lysinstallation, skulpturer både i bronze og i bevægelse, og på væg- og loftsmalerier, når vi skal ind i en butik, hvor du kan opleve Christians Lemmerz store værk Dark Rain. Podcasten er lavet af FO-Aarhus og er støttet af Velliv Foreningen. Meld dig ind i facebookgruppen Kunst i Aarhus og opsøg fællesskabet om kunsten.
    34m 44s
  • #6: Aarhus Universitet & Universitetsparken

    23 APR 2021 · Aarhus Universitet har en kunstsamling på over 1000 kunstværker. Vi ser på nogle af dem. Værkerne, du kan høre om og se lidt nærmere på, er omkring universitetets gule bygninger. Det er værker, som er synlige, og som du måske har set i forbifarten. I dette afsnit kommer du også ind i parken og hører om universitets gule bygninger, ligesom du skal se et portræt af universitetets ledende arkitekt CF Møller. Podcasten er lavet af FO-Aarhus og er støttet af Velliv Foreningen. Meld dig ind i facebookgruppen Kunst i Aarhus og opsøg fællesskabet om kunsten.
    28m 19s
  • #5: Street Art i Latinerkvarteret

    16 APR 2021 · I dette afsnit skal vi på opdagelse i Latinerkvarteret. Vi skal ud at lede efter malerier på byens vægge. Vi begynder ved Hipsterhøjen ved Graven 12 og herefter skal vi på tur gennem baggårde og smalle passager, hvor vi skal opleve byens mange gavlmalerier. Du får nye vinkler på Aarhus, når du ser på og lytter til historier om den mystiske kvinde, den blå mand, cykelmyggen, fløjtespilleren, den gamle mand og det verdensberømte logo. Podcasten er lavet af FO-Aarhus og er støttet af Velliv Foreningen. Meld dig ind i facebookgruppen Kunst i Aarhus og opsøg fællesskabet om kunsten.
    34m 50s
  • #4: Bispetorv til Pustervig Torv

    9 APR 2021 · I dag skal vi fordybe os i kunsten på de centrale pladser i Aarhus. Vi begynder på Bispetorv og slutter på Pustervig Torv. Stik dine høretelefoner i ørerne og lyt til fortællinger om kunsten i hjertet af Aarhus. Det handler om den kunst, du måske har set men aldrig har oplevet. Du skal se på og lytte til fortællinger om Rytterstatuen, Aarhus Teaters kunstneriske facade, Krulls karyatider og Christian Lemmerz (M)Adam Kadmon. Podcasten er lavet af FO-Aarhus og er støttet af Velliv Foreningen. Meld dig ind i facebookgruppen Kunst i Aarhus og opsøg fællesskabet om kunsten.
    32m 8s
  • #3: Havnefronten

    6 APR 2021 · Denne episode handler om kunsten på havnefronten, hvor vi begynder ved Dokk1. Så tag de gode sko på, sæt høretelefonerne i ørerne og lyt til fortællinger om kunsten på kanten mellem vand og land. Det handler om den kunst, du måske har set, men aldrig har oplevet. Du skal se på og lytte til fortællinger om (samtids)kunsten på havnefronten. Kunsten kalder på interaktion mellem mennesker og refleksion over materialer, teknologi, historie og demokrati. Podcasten er lavet af FO-Aarhus og er støttet af Velliv Foreningen. Meld dig ind i facebookgruppen Kunst i Aarhus og opsøg fællesskabet om kunsten.
    31m 34s
  • #2: Musikhuset & ARoS

    18 MAR 2021 · I dag skal vi se nærmere på det brede udsnit af kunst, der er omkring Musikhuset og ARoS. Start din tur når du står i Musikhusparken og lyt, mens du hører fortællinger om kunsten først ved Musikhuset og dernæst ved ARoS. Det handler om den kunst, du måske har set men aldrig har oplevet. Du skal høre om de (for)underlige skulpturer og du kommer tættere på kunsten. Podcasten er lavet af FO-Aarhus og er støttet af Velliv Foreningen. Meld dig ind i facebookgruppen Kunst i Aarhus og opsøg fællesskabet om kunsten.
    28m 37s
  • #1: Rådhusparken

    18 MAR 2021 · I dette afsnit skal du på opdagelse i Rådhusparken. Gå en tur i Rådhusparken, mens du hører om kunsten. Den kunst du måske har set men aldrig har oplevet. Du skal høre en fortælling om mindesmærker, kvindefigurer, Grisebrønden og om en skulptur, der er en fast del af studentertraditionen. Start denne episode, når du står i Rådhusparken. Podcasten er lavet af FO-Aarhus og er støttet af Velliv Foreningen. Meld dig ind i facebookgruppen Kunst i Aarhus og opsøg fællesskabet om kunsten. Episodens værker (optræder i samme rækkefølge som nævnt i podcasten) Den Svangre: Johannes Bjerg (1885-1955), 1914-1918, bronze. Original i granit og først opstillet i privat have. Senere opstillet i Rådhusparken i 1955. Udsat for hærværk i 1987. Kopi i bronze fra 1987 Spørgsmål: Hvad er en god kunstoplevelse for dig? Pigen af 1940 / Stående Kvinde: Svend Rathsack (1885-1941), 1940, bronze på fod af norsk marmor. Opstillet i Rådhusparken i 1941 Spørgsmål: Sammenlign de forskellige kvindeskulpturer i Rådhusparken. Kan du finde forskelle og ligheder i deres kropssprog? Hvad fortæller det os? Grisebrønden / Ceres Brønden: Mogens Bøggild (1901-1987), 1950, bronze. Lavet og opstillet til Rådhuspladsen. Original i granit, udsat for hærværk og erstattes med kopi i bronze. Den originale granitskulptur er placeret ved Agro Food Park i Skejby. Funfact: Hvert år til jul pyntes skulpturen, hvor grisene får røde sløjfer om halsen. Minderelief med Ole Rømer: Olaf Stæhr Nielsen, 1965, bronzerelief. Lavet til at skulle hænge på Rådhuset. Spørgsmål: Lagde du mærke til, hvad der står på latin på tavlen i øverste venstre hjørne? Der står Æquatia temporis. Hvad skal det betyde? Agnete og Havmanden: Johannes Bjerg (1885-1955), 1941, bronze. Opstillet i Rådhusparken. Bonusinfo: Oprindeligt var det meningen, at denne skulptur skulle placeres ved Badeanstalten, Spanien, som var Aarhus første svømmehal. Spørgsmål: Hvad kommer du til at tænke på efter du har hørt historien om Agnete og Havmanden?
    24m 14s

Kunst|Samler guider til kunst i det aarhusianske byrum. Vi ser meget kunst uden rigtigt at se det, når vi bevæger os rundt i Aarhus. Kunst|Samler vil få os til at...

show more
Kunst|Samler guider til kunst i det aarhusianske byrum. Vi ser meget kunst uden rigtigt at se det, når vi bevæger os rundt i Aarhus. Kunst|Samler vil få os til at se byens kunst på en helt ny måde eller måske endda for første gang. For kunsten vil os altid noget, og værkerne i Smilets By gemmer på mange overraskende fortællinger om personer, begivenheder og om Aarhus i fortiden og nutiden. Podcasten er lavet af FO-Aarhus og er støttet af Velliv Foreningen. Meld dig ind i facebookgruppen Kunst i Aarhus og opsøg fællesskabet om kunsten.

Speak: Helene Gottfred Rosenfeldt
Redigering: Kaspar Ottosen
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search