Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Hvor vi spiser

  • ‘Hvor vi spiser' med Jørgen Leth: “Jeg har et særligt forhold til smørrebrød. Det er noget af det, jeg tænker på og savner, når jeg er i Hai

    13 NOV 2019 · Mange kender Jørgen Leth som dokumentarist eller digter med flere skelsættende værker bag sig. Men de fleste kender ham nok i virkeligheden bedst som kommentator af cykelløbet Tour de France. Igennem årtier har han hver sommer ført danskerne sikkert rundt i fransk kulturhistorie såvel som i cykelsportens kringelkroge.  At han også er et kendt ansigt og en ivrig gæst på flere af byens smørrebrødssteder er nok mindre kendt. Jørgen har et lidenskabeligt forhold til både smørrebrød og til sine stamsteder rundt omkring i byen. Stamsteder som han besøger, så snart han er hjemme fra Haiti, hvor han bor halvdelen af året. 
    37m 22s
  • ‘Hvor vi spiser' med madanmelder Lærke Kløvedal: "Der er rigtig mange følelser i mad"

    9 OCT 2019 · Foto: Agnete Schlichtkrull Danske restaurantanmeldere er mytiske skikkelser, der sniger sig rundt på byens restauranter med skæg og blå briller og booker bord under falske navne. Deres magt er stor, og deres bedømmelser betyder make or break for mange restauratører og kokke. Lyder det overdrevet? Det er det også, fortæller Lærke Kløvedal i denne podcast. Udover at være journalist og TV-vært er hun også restaurantanmelder på Politiken. Men at ansvaret er stort og kravet om objektivitet ligeså, er hun sig meget bevidst om. Specielt det sidste kan være et problem i en by, hvor alle kender alle. 
    25m 32s
  • ‘Hvor vi spiser': København er Katrine Engbergs stamsted

    25 SEP 2019 · Foto: Lube Glien Andersen Katrine Engberg er på ganske få år gået fra et liv som danser og koreograf til at blive en af Danmarks mest populære krimiforfattere. En tilværelse hun mere eller mindre bevidst har varmet op til det meste af hende liv lige siden opvæksten i et akademikerhjem i Kartoffelrækkerne på Østerbro. I dag bor hun mindre end 200 meter fra barndomshjemmet, og som en ægte hjemmefødning går hun da også for det meste de samme steder hen og spiser og drikker sin kaffe. For der er styrke i stamstedet, mener hun. Men hvordan bruger Katrine Engberg byen i sit arbejde og i sin fritid, og kan hun holde de to ting adskilt?  Lyt til alle afsnit af ‘Hvor vi spiser' her.
    26m 35s
  • ‘Hvor vi spiser' med Ritt Bjerregaard: “Min mor følte sig smidt ud af køkkenet, men jeg forstod ikke, hvor smertefuldt det var”

    11 SEP 2019 · Ritt Bjerregaard har ladet sig pensionere efter et langt liv i politik, som har bragt hende forbi et væld af magtfulde poster, også en række ministerposter. Nu bruger hun sin tid på lige præcis det, hun har lyst til; skrive sine meget omtalte erindringer, tillidsposter som eksempelvis formand for Bocuse d’or Selskabet og på at skrive klummer i Ekstra Bladet. Men hvordan er det at sidde i sit livs efterår med en livstruende sygdom og se tilbage? Ser hun sig selv som et madmenneske.
    44m 42s
  • ‘Hvor vi spiser': Manden bag Coffee Collective er bekymret for kaffens fremtid

    28 AUG 2019 · For Klaus Thomsen er kaffe ikke bare kaffe. Det er næsten det vigtigste i verden. Og som medstifter af københavnske Coffee Collective ved han om nogen, hvad der er værd at vide om den sorte bryg. Og han vil gøre, hvad han kan for, at du kan blive ved med at drikke din kaffe, på trods af at kaffebranchen har massive problemer med bæredygtighed i forhold til miljø og arbejdsvilkår. Hør Klaus Thomsen fortælle om hans særlige forhold til den lille bønne og de bønder, der dyrker den.
    27m 33s
  • ‘Hvor vi spiser': Nadine Redzepi bestemmer i køkkenet

    14 AUG 2019 · Nadine Redzepi er på kort tid blevet verdenskendt for sin kogebog ‘Down Time' med gode hverdagsretter fra hendes eget køkken. Inspirationen til maden og opskrifterne kommer overraskende nok i ligeså høj grad fra hendes nomadeagtige barndom og opvækst, som af at være gift med en af verdens absolut mest indflydelsesrige kokke, Rene Redzepi. Men hvordan har det været at følge den højspændte Noma-verden indefra stort set fra begyndelsen, og hvordan får man det hele til at balancere med tre børn? Og kommer der en kogebog mere?
    33m 23s
  • ‘Hvor vi spiser': Verdens bedste konkurrencekok Rasmus Kofoed er besat af Rudolf Steiner

    31 JUL 2019 · Han er med en guld-, en sølv- og en bronzestatuette fra Bocuse d’Or uden tvivl verdens bedste konkurrencekok, hans restaurant har tre Michelinstjerner og for nylig blev den også kåret til verdens 5. bedste restaurant på 50 Best-listen. Og så er han et jordbundet familiemenneske, der er flyttet tilbage til den provins, han er vokset op i, og som stædigt holder fast i de Rudolf Steiner-værdier, han voksede op med. En god blanding af noget meget fokuseret og ambitiøst og noget blødt og favnende. Mød mennesket bag paradokset Rasmus Kofoed.
    39m 21s
  • ‘Hvor vi spiser': Solfinn Danielsen fortæller om naturvin, og hvorfor det er et dumt udtryk

    10 OCT 2018 · I dette program snakker Lars Bjerregaard med vinhandleren Solfinn Danielsen fra Rødder på Nørrebro. Dette program er en særlig liveudgave af podcasten fra dette års Heartland Festival. Temaet er naturvin –  hvad er det, og hvordan ændrede det Solfinn Danielsens tilværelse radikalt? Hør Solfinn Danielsens meget personlige historie om, hvordan han med egne ord gik fra vinsnob til vinnørd, hvad forskellen er på økologisk vin og naturvin, og hvorfor han i øvrigt slet ikke bryder sig om udtrykket ‘naturvin'.
    38m 24s
  • ‘Hvor vi spiser': Kok Kamilla Seidler er gået til kamp for ligestilling i verdens køkkener

    26 SEP 2018 · I dag har Lars Bjerregaard inviteret Kamilla Seidler i studiet. Hvad får en dansk kok til at drage om på den anden side af jorden og starte en kokkeskole for fattige unge i Bolivia? Og hvordan ender den kokkeskole med at blive til en verdenskendt restaurant? Hør Kamilla Seidlers historie, hendes holdninger til ligestilling i køkkenet og hvad det vil sige at være blevet for socialt bevidst til bare at gøre tingene, som man plejer.
    50m 1s
  • ‘Hvor vi spiser': Gæst Christian Puglisi – kok, bondemand eller aktivist?

    12 SEP 2018 · I dette program har Lars Bjerregaard inviteret superkokken Christian Puglisi i studiet for at finde ud af, om han er kok, bondemand eller aktivist? Nok lidt af det hele. I hvert fald er Christian Puglisi en af de helt tunge stemmer, når det gælder bæredygtighed i en branche, der for længe har glemt, at den lever af naturen. Hør Puglisi fortælle, hvorfor han ændrede sin tilgang til de råvarer, som han bruger på sine restauranter, og hvorfor og hvordan han prøver at skubbe til folks holdninger, samtidig med at han serverer dejlig mad for dem.
    54m 27s

I ‘Hvor vi spiser’ mødes madmennesker i alle afskygninger på de steder, som de selv kan lide at komme. Det kan være der, hvor de spiser deres frokost, drikker deres...

show more
I ‘Hvor vi spiser’ mødes madmennesker i alle afskygninger på de steder, som de selv kan lide at komme. Det kan være der, hvor de spiser deres frokost, drikker deres kaffe eller nyder deres vin.

Vært Lars Bjerregaard møder dem og taler om vin, mad, restauranter, kogekunst og køkken. Samtalerne er personlige og kommer vidt omkring, og som oftest kommer de til at handle om meget mere end bare mad.
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search