Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Hayal Egzersizleri

  • Öğretmenlere Tavsiyeler

    15 JUN 2020 · Öğretmenlere ve Eğitimcilere Tavsiyeler *Öğrencilerinize bulmacalar sorun *Bilgiyi doğrudan vermek yerine bulmacaya çevirin *Onları düşündürtün *Cevabı hemen vermeyin Bu sayede düşünecek, hayal edecek, bağımsız karar verebilecekler.
    4m 38s
  • "The Congress" Filmi, Geleceği En İyi Yansıtan Film - Hayal Egzersizleri

    10 JUN 2020 · Cep telefonu ne zaman giyilebilir hale gelecek? Biyolojik vücudumuz ile teknolojik cihazlar ne zaman, nasıl eklemlenecek? Google'ın desteklediği biyoteknoloji şirketi Calico neler yapıyor? Dijital hayatlarımız nasıl olacak? The Congress filminin detayları. Hepsi bu videoda ve bu filmde!
    5m 13s
  • Bu Markaların Değeri 177 Ülkeden Daha Fazla

    10 JUN 2020 · Hayal gücü atölyesi ile geleceği farklı bakış açılarından anlamaya çalışıyoruz. Geleceği anlamak için incelememiz gereken perspektifler nelerdir? Gelecek teknolojilerle başlıyor. Peki, teknoloji ve yapay zekanın geleceği nereye gidiyor? 2020’ye girerken dünyanın en değerli firmaları hangileridir, dünyanın en değerli altı firması hangileridir? Korona virüsü sürecinde kendisini birinci sıraya taşıyan firma hangisidir? Hangi firmalar trilyonu geçmiştir? 2006’dan bu yana liderliğini koruyan tek şirket hangisidir? gibi soruların cevabını merak ediyorsanız, bu video tam size göre. Amazon, Apple, Microsoft, Google, Facebook, Alibaba
    3m 10s
  • Geleceğin En Büyük Teknoloji Platformu "Mirror World" Olacak

    10 JUN 2020 · Artırılmış Gerçekliğin geleceği ne olacak? Hayal edelim. Dijital ikizlerin her yere yayıldığını düşünelim. Nasıl bir gelecek bizi bekliyor? Geleceğin en önemli teknoloji platformu ne olacak?
    1m 48s
  • Artık Orada Kağıt Para Veya Kredi Kartı Kullanılmıyor

    10 JUN 2020 · 2019 Forbes'de hangi ülkenin en fazla şirketi var? Kartal ve Dragon yarışıyor. Çin ilk defa tarihte ABD'yi geçmiş oldu. Teknoloji yarışı nasıl şekillenecek? Bu yarışın geleceği ne olacak? Ticaret ve Korona Savaşı nasıl sürecek? Çin'in avantajları neler? Dönüşüm hızı nasıl? Çin'in Silikon Vadisi neresi? Ödeme sistemlerinde Çin şuan dünya lideri!
    2m 17s
  • Geleceğin Mesleklerini Beraber Hayal Edelim

    10 JUN 2020 · Geleceğin Meslekleri Nelerdir? Geleceğin akıllı makineleri, Yapay zekanın hayatın birçok alanına yayılması, Biyomedikal yenilikler, İnsana benzeyen robotlar, Nanoteknolojilerin vücudumuza kadar girmesi, Biyomedikal alanında insan ömrünü uzatacak mucizevi gelişmeler, 3D yazıcılar ve ürünler, İnternet of Things, akıllı internetli sistemler, Birbiriyle konuşan cihazlar, Akıllı ev sistemleri, Akıllı şehirler, İnsanlarla makinelerin birbirine daha fazla eklemlenmesi, Cep telefonun artık organ haline dönüşmesi, Çipler ve geleceğin meslekleri... Buna benzer gelecek mesleklerini ve alanlarını gelin birlikte hayal edelim. Doç. Dr. Fahri Karakaş ile eğitimi ve geleceğin mesleklerini irdeliyoruz.
    25m 12s
  • 10 Yıl Sonra Neler Olacak? - Düşünce Egzersizi

    27 MAY 2020 · 10 senede inanılmaz devrim! 2007'de Snapchat yoktu! Instagram yoktu! Bitcoin yoktu! Airbnb yoktu! 2007'de başka neler yoktu yorumlara yazabilir misiniz? "Önümüzdeki 10 yılda oluşacak gelişim 100 bin yıllık bir gelişim olabilir"
    4m 24s
  • Doodle Ne İşime Yarar?

    27 MAY 2020 · Doodle, karalama olarak adlandırılır. Doodle, bir kişinin dikkati başka şekilde meşgulken yapılan bir çizimdir. Karalamalar, somut temsili anlama sahip olabilen ya da genellikle çizim cihazını kağıttan kaldırmadan rastgele ve soyut çizgilerden oluşabilen basit çizimlerdir, bu durumda genellikle "karalama" olarak adlandırılır. Dr. Fahri Karakaş tam bir Doodle delisi ve Doodle Sanatçısıdır. Şuana kadar 1000'e yakın doodle çizimi yapmıştır. Kendisinin Self Making Studio isimli kitabı vardır. İncelemek için: https://selfmakingstudio.com/ Ayrıca kitabın içeriğini merak edenler için: https://www.youtube.com/watch?v=NlwAb...
    1m 28s
  • Ölüm Egzersizi ve Obituary

    27 MAY 2020 · Obituary: Nasıl Anılmak İstersiniz? İngiltere'den Dr. Fahri Karakaş'la Obituary kelimesinin anlamını ve hayatımızdaki yerini inceledik. Ölen bir kişinin ardından hayatını anlatan; nasıl bir legacy bıraktığını, nasıl bir miras bıraktığını anlatan detaylı bir yazıdır. Nasıl yaşadı? Kime değdi? Neler bıraktı geriye? Nasıl bir insandı? Onu yakından tanıyan, hakikaten onu iyi bilen birisi yazıyor. Ama ben egzersizi şöyle yaptırıyorum: Kendi Obituary'nizi yazın, hayal edin ve yazın. Yani normalde sen yazmıyorsun ama yani hayal, böyle rutin… Nasıl bilirdiniz? İmam diyor. İyi bilirdik, iyi tek kelimeyle hani işin kolayına kaçıran iyi bilirdik, bitti. Hani o iyinin açılmış hali, Obituary. Amerika’da fazlasıyla yaygın, gazetede ölen kişinin arkasından neleri başardığını anlatan yazıların hayata ne denli fayda katabileceği hakkında bir görüş paylaşımı gerçekleştirdik. Yaşamı sona eren kişilerin ardından onları anma biçimlerinden birisi olan Obituary, aslında kendi hayatımıza da entegre edip neyi başarmamız konusunda bize bir motivasyon kaynağı da olabiliyor. Geleceği hayal edip anı planlamayı hedef alan bu yöntem, bir elek misalince kendimiz için neyin iyi, neyin kötü olduğunu bize gösterme fırsatı sunuyor. Başkaları ya da kendimiz için gerçekleştirmek istediğimiz hayat hedefleri ne olursa olsun daha kaliteli yaşam için bir adım sunuyor.
    3m 21s

H2M= Hayal, Heyecan, Merak Biz, her insanın yeryüzünde hayatta kalabilmek için H2O'ya (su) muhtaç olduğu kadar H2M’ye de ihtiyacı olduğunu savunanlardanız. Her şeyin Merakla başladığına, Hayal ile yarılandığına ve Heyecan...

show more
H2M= Hayal, Heyecan, Merak

Biz, her insanın yeryüzünde hayatta kalabilmek için H2O'ya (su) muhtaç olduğu kadar H2M’ye de ihtiyacı olduğunu savunanlardanız.

Her şeyin Merakla başladığına, Hayal ile yarılandığına ve Heyecan ile tatlandığına inanıyoruz.

İnsanları hayvanlardan ayıran ve modern dünyayı inşa etmesini sağlayan zekasını ve yaratıcı düşüncesini geliştirmek adına katkı sunmak isteyenlerdeniz.

Her gün kendimizi şaşırtacak en az bir bilgi öğrenmeye aç ve bunu çevresine yaymaya hevesli insanlarız.

Biz, hayat denen maratonda henüz kendinin ve zihninin cevherini keşfedemeden koşmaktan sıkılanlara fener olma niyetiyle burdayız.

Öğrenme makinesi olan insan beynini beslemek için aranızdayız.

Her kimseniz, nerede ve ne yapıyorsanız H2M sizinle olsun, aklınız ve ruhunuz doysun!
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search