Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

Boblen

  • 56 - Kan man automatisere velfærdsstaten?

    12 MAY 2021 · Robotterne kommer og nu skal de løse velfærdssamfundets udfordringer. Kan man sætte kunstig intelligens, algoritmer, robotter og machine learning til at overtage sundhed, ældrepleje og retssystemet? Hvad betyder det for borgerne? Og hvad betyder det for alle de offentligt ansatte? Kort sagt: Hvad sker der, når man forsøger at automatisere velfærdssamfundet?
    55m 4s
  • 55 - Har Danmark (nogensinde haft) den grønne førertrøje?

    28 APR 2021 · Den nuværende regering mener, at Danmarks klimaindsats er ekstremt ambitiøs og viser vejen for resten af verden. Før det mente Lars Løkkes regering, at Danmarks klimaindsats var ekstremt ambitiøs og viste vejen for resten af verden. Og før det ville Helle Thornings regering levere en klimaindsats, der var ekstremt ambitiøs og viste vejen for resten af verden. Har Danmark været et grønt foregangsland al den tid? Er nogen overhovedet kommet tæt på? Hvad betyder det i virkeligheden at tage ansvar for klimakrisen?
    55m 8s
  • 54 - Har vi virkelig kun 8 år tilbage til at handle på klimakrisen?

    7 APR 2021 · Hvad betyder det, når aktivister siger, at vi har 6, 10 eller 17 år tilbage til at handle på klimakrisen? Hvordan kommer man frem til den slags beregninger? Er det lødig forskningsformidling? Og skal forskerne overhovedet blande sig i, hvad politikerne skal gøre? Hvordan kan økonomi, litteratur og jura give os svar på hvordan verden hænger sammen? I Boblen vil vi ikke lade eksperterne sidde alene med svarene, men i stedet undersøge hvordan vores liv er formet af tanker, ideer og forestillinger fra forskellige felter. Veronika Ahrensbøll Schultz er værten, der med et glimt i øjet vil spørge: gør teorierne nogle gange mere skade end gavn?
    55m 6s
  • 53 - Hvad vil du gerne vide om sundhed?

    31 MAR 2021 · Hvordan afvejer man fysisk og psykisk trivsel under coronakrisen? Hvad er forskellen på habilitering og rehabilitering? Hvilke sygdomme er tabubelagte? Hvorfor er der mangel på praktiserende læger i udkantsdanmark? Dette og meget mere i dagens afsnit af Boblen, hvor vi svarer på jeres, lytternes spørgsmål.
    54m 56s
  • 52 - Hvorfor er der så mange diagnoser?

    24 MAR 2021 · Flere og flere børn og unge får stillet psykiatriske diagnoser. Den udvikling er genstand for offentlig debat. Er der tale om overdiagnosticering, et samfund i den gale retning eller bare et udtryk for, at psykiske lidelser bliver taget mere alvorligt? Hvordan kan økonomi, litteratur og jura give os svar på hvordan verden hænger sammen? I Boblen vil vi ikke lade eksperterne sidde alene med svarene, men i stedet undersøge hvordan vores liv er formet af tanker, ideer og forestillinger fra forskellige felter. Veronika Ahrensbøll Schultz er værten, der med et glimt i øjet vil spørge: gør teorierne nogle gange mere skade end gavn?
    54m 55s
  • 51 - Hvad er problemet med psykiatrien?

    17 MAR 2021 · Et studie fra 2019 viste, at folk diagnosticeret med en alvorlig psykisk sygdom kan forvente at leve 7-10 kortere - hvorfor? Hvad er problemet med psykiatrien? Hvordan løser vi det? Hvordan kan økonomi, litteratur og jura give os svar på hvordan verden hænger sammen? I Boblen vil vi ikke lade eksperterne sidde alene med svarene, men i stedet undersøge hvordan vores liv er formet af tanker, ideer og forestillinger fra forskellige felter. Veronika Ahrensbøll Schultz er værten, der med et glimt i øjet vil spørge: gør teorierne nogle gange mere skade end gavn?
    55m 15s
  • 50 Hvorfor lever socialt udsatte 19 år færre?

    10 MAR 2021 · Socialt udsatte lever hele 19 år kortere end andre danskere. Hvad kan lægge bag den voldsomme statistik? Hvordan virker social ulighed i sundhed og hvad kan man gøre for at ændre på det? Hvordan kan økonomi, litteratur og jura give os svar på hvordan verden hænger sammen? I Boblen vil vi ikke lade eksperterne sidde alene med svarene, men i stedet undersøge hvordan vores liv er formet af tanker, ideer og forestillinger fra forskellige felter. Veronika Ahrensbøll Schultz er værten, der med et glimt i øjet vil spørge: gør teorierne nogle gange mere skade end gavn? Sæson 1 handler om økonomi. "Man skal lære økonomi for at undgå, at blive snydt af økonomer" Medvirkende: Joachim Peter Tilsted og Mads Falkenfleth Jensen. Sæson 2 handler om kultur og litteratur. "Kan HC Andersen være med til at løse klimakrisen?"
    55m 4s
  • 49 - Hvorfor lever de rigeste så meget længere?

    3 MAR 2021 · Der er 6 års forskel på hvor længe man kan forvente at leve, hvis man bor i starten af Tuborgvej (Københavns Nordvestkvarter) i forhold til slutningen af Tuborgvej (Hellerup). De fire kilometer, som Tuborgvej er lang dækker over en enorm ulighed i vores sundhed. Hvordan kan det være? Hvordan kommer det til udtryk? Kan man gøre noget ved det? Vært: Veronika Ahrensbøll Schultz. Medvirkende: Søren Valgreen Knudsen, Steen Fagerberg. Redaktør: Toke Dahler. Programmet er produceret af Danske Studerendes Fællesråd i samarbejde med Tænketanken SundFornuft.
    51m 11s
  • 48 - Er sygeplejersker helte?

    24 FEB 2021 · Er sygeplejersker helte? Hvis ja, hvordan skal de så hyldes? Hvis nej, hvorfor ikke? Hvordan er sygeplejersker blevet set gennem historien? Og er helte noget vi kun har i kristetider? Hvordan kan økonomi, litteratur og jura give os svar på hvordan verden hænger sammen? I Boblen vil vi ikke lade eksperterne sidde alene med svarene, men i stedet undersøge hvordan vores liv er formet af tanker, ideer og forestillinger fra forskellige felter. Veronika Ahrensbøll Schultz er værten, der med et glimt i øjet vil spørge: gør teorierne nogle gange mere skade end gavn?
    56m 33s
  • Boblen E47 - Ved vi nok om den medicin, vi behandler med?

    17 FEB 2021 · Lægevidenskaben er kommet langt, siden dengang man behandlede med igler, blodtapning og en god portion gætværk. I dag er behandlingerne funderet på videnskab, og vi ved, hvilken medicin, der virker på hvad. Eller gør vi? For hvad betyder det for vores viden om effekten af medicin, at mange behandlinger primært er testet på yngre mænd? Risikerer vi andre at få dårligere behandling? Og hvad stiller vi op overfor det faktum, at eksperter vurderer, at ca. 50% af de behandlinger, vi bruger, ikke er formelt testet? Vært: Veronika Ahrensbøll Schultz. Medvirkende: Sanne Thysen, Steffen Thirstrup og Anders Perner. Redaktør: Toke Dahler. Programmet er produceret af Danske Studerendes Fællesråd i samarbejde med Tænketanken SundFornuft.
    54m 54s

Hvordan kan økonomi, litteratur og jura give os svar på hvordan verden hænger sammen? I Boblen vil vi ikke lade eksperterne sidde alene med svarene, men i stedet undersøge hvordan...

show more
Hvordan kan økonomi, litteratur og jura give os svar på hvordan verden hænger sammen? I Boblen vil vi ikke lade eksperterne sidde alene med svarene, men i stedet undersøge hvordan vores liv er formet af tanker, ideer og forestillinger fra forskellige felter. Veronika Ahrensbøll Schultz er værten, der med et glimt i øjet vil spørge: gør teorierne nogle gange mere skade end gavn?

Sæson 1 handler om økonomi. "Man skal lære økonomi for at undgå, at blive snydt af økonomer" Medvirkende: Joachim Peter Tilsted og Mads Falkenfleth Jensen.
Sæson 2 handler om kultur og litteratur. "Kan HC Andersen være med til at løse klimakrisen?"
show less
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search