Settings
Light Theme
Dark Theme

پادکست ترکیه #10 - #ترکیه چه رویکردی درباره #واکسن_کرونا در پیش گرفته است؟

پادکست ترکیه #10 - #ترکیه چه رویکردی درباره #واکسن_کرونا در پیش گرفته است؟
Dec 28, 2020 · 7m 27s
پادکست ترکیه #10 - #ترکیه چه رویکردی درباره #واکسن_کرونا در پیش گرفته است؟

ترکیه چه رویکردی درباره واکسن کرونا در پیش گرفته است؟

سلام من طه کرمانی هستم و شما شنونده 10مین قسمت از مجموعه برنامه های پادکست ترکیه هستید. یک سال از ورود کرونا ویروس به بخشی از زندگی آدمی در سرتاسر جهان گذشته است. سرعت انتشار و کمبود امکانات درمانی بسیاری از کشورها را دچار مشکل اساسی کرده و مساله مهار ویروس به یکی از اولویت های تمام کشورها تبدیل شده. با کشف واکسن کرونا ویروس برخی از کشورها عملیات واکسیناسیون خودشون رو شروع کردن. در ایران هم بحث واکسن کرونا از کیفیت و امکان تولید داخل تا اراده سیاسی و نحوه خرید واکسن به یکی از داغ ترین بحث های روز بدل شده. این هفته و در پادکست ترکیه به بررسی روند واکسیناسیون کرونا در ترکیه خواهم پرداخت.
برابر اعلام وزارت بهداشت ترکیه واکسن خریداری شده از شرکت چینی سینوواک بیوتک طبق برنامه ریزی انجام شده قرار بود روز دوشنبه 28 دسامبر وارد ترکیه شود اما فخرالدین کوجا وزیر بهداشت از توقف موقتی روند ارسال واکسن به علت مشاهده ویروس کووید 19 در گمرک چین و احتمال ارسال محموله با چند روز تاخیر خبر داد. ترکیه 50 میلیون دٌز واکسن از شرکت چینی خریداری کرده است که در اولین مرحله محموله به مقدار واکسیناسیون 9 میلیون نفر وارد خواهد شد. این واکسن دو دٌز با فاصله 2 هفته ای تزریق میشود که در 21 روز کارایی لازم خود را در بدن نشان میدهد. بر اساس نتایج آزمایش هیات علمی وزارت بهداشت ترکیه میزان محافظت واکسن سینوواک بیوتک 91/25 درصد به ثبت رسیده است.تحقیقات نشان میدهد میزان اعتماد به واکسن در بین گروه مورد مطالعه بین 71 تا 97 درصد بوده است که درصد قابل قبولی میباشد. همچنین بر مطالعات انجام گرفته در ترکیه واکسن چینی در بین 4.7 درصد داوطلبان عوارض خستگی، 3.9 درصد سردرد و 1.9 درصد درد در ناحیه تزریق واکسن به عنوان عوارض واکسن مشاهده شده است. اما ترکیه علاوه بر واکسن چینی قرارداد خرین 30 میلیون دز واکسن فایز از شرکت بیونتک آلمان امضا کرده است که در مرحله نخست قرار شده تا پایان ماه مارس آینده 4.5 میلیون دز آن وارد شود. مقاملای ترکیه همچنین اعلام کرده اند در صورت نیاز آمادگی افزایش خرید از هر دو شرکت دارند و هیچ محدودیت مالی و یا تکنیکی در این زمینه وجود ندارد.
ترکیه همچنین برنامه انجام واکسیناسیون کرونا را هم اعلام کرده است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت واکسیناسیون با توجه به حساسیت قانونی آزادی های فردی اجباری نخواهد بود اما تدابیر لازم برای تشویق شهروندان برای انجام واکسیناسیون انجام خواهد شد. تزریق واکسن کرونا رایگان و توسط شبکه بهداشت شامل بیمارستانها و درمانگاههای دولتی و حتی خصوصی با محوریت پزشک خانواده انجام خواهد شد. فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه از امکان واکسیناسیون روزانه 2 میلیون نفر در کشور خبر داده و در مرحله نخست پوشش 9 میلیون نفر برنامه ریزی شده است. بر این اساس چهار گروه برای اولویت انجام واکسیناسیون در نظر گرفته شده است. گروه نخست شامل کارکنان شبکه سلامت، سالمندان بالای 65 سال، بیماران خاص، ساکنان سرای سالمندان و مراکز نگهداری و معلولین خواهد بود. در گروه دوم پلیس، نیروهای نظامی، معلمان، کادر سیستم عدالت و زندان ها در اولویت انجام واکسیناسیون خواهند بود. در گروه سوم افراد شاغل در مشاغل خدماتی و سپس باقی مردم تابع واکسیناسیون عمومی کرونا خواهند بود. وزیر بهداشت از برنامه ریزی برای انجام واکسیناسیون کرونا ویروس در ماه های ژانویه، فوریه و مارس و پایان گروه هدف سوم حداکثر تا آخر ماه آوریل یعنی 10 اردیبهشت سال آینده خبر داد.
فخرالدین کوجا هفته پیش در کنفرانس مطبوعاتی از مرگ 216 نفر به ازای هر 1 میلیون جمعیت در ترکیه خبر گفت در حالی که این رقم در آلمان 325، در سوئد که راه مصونیت گله‌ای را در پیش گرفته بود به 789 نفر رسید. همچنین میزان مرگ و میر بر اثر کرونا به ازای هر یک میلیون جمعیت در ایالات متحده آمریکا 984 و در انگلستان 994 نفر اعلام شده که با این وجود ترکیه کارنامه بسیار قابل قبولی در مدیریت بحران کرونا داشته است. هرچند برخی از منتقدان از عدم شفافیت لازم در اعلام آمار کرونا در ترکیه انتقاد میکنند و دولت را به پنهانکاری متهم میکنند اما در هر صورت ترکیه در مقایسه یا بسیاری از دولت های غربی وضعیت به نظر بهتری دارد. همچنین دولت سعی میکند با اجرای بی نقص واکسیناسیون عمومی رضایت عمومی را بیشتر جلب کند.
وزیر بهداشت ترکیه از اعلام قیمت واکسنهای خریداری شده امتناع کرد اما از خرید هر دو واکسن چینی و آلمانی به زیر قیمت بازار جهانی گفت و علت عمومی نکردن قیمت قرارداد را درخواست فروشندگان اعلام کرد.
همچنین اوغور شاهین کاشف واکسن کرونا شرکت بیونتک آلمان که از تٌرک های مهاجر ساکن آلمان است نیز نقش موثری در رسیدن به توافق برای فروش واکسن به ترکیه داشته است.
ترکیه همچنین در حواله خرید واکسن کرونا برای ایران نیز نقش داشته است. به گفته همتی رئیس بانک مرکزی ایران حواله خرید 16.8 میلیون دوز واکسن کرونا از طریق سه بانک در ترکیه، اروپا و یک شعبه بانک ایرانی با اخذ مجوز از اوفک ارسال شده است. ترکیه قبلا نیز در دوران ابتدایی شروع بحران کرونا آمادگی خود برای ارسال کمکهای بشردوستانه به ایران را اعلام کرده بود.
به این ترتیب به پایان یکی دیگر از برنامه های پادکست ترکیه رسیدیم. شما میتوانید برنامه های قبلی ما را با هشتگ پادکست_ترکیه در شبکه های اجتماعی دنبال کنید. تا دیداری بعد بدرود.
Information
Author Podcaster
Website -
Tags
-

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search