00:00
53:00
Selvom hiv ikke længere er en dødsdom, så kaster 1980’ernes aids-epidemi stadig lange skygger ind i vores nutid. Både ind over mange menneskers liv, men måske især ind over synet på seksualitet.
I den her episode af Sexhundredetallet får kulturhistoriker Mette Byriel-Thygesen og journalist Louise Lindblad besøg af to hiv-smittede fra hver sin generation. Ole fik et brev ind af døren i 1985, hvori der stod, at han var testet positiv for hiv, og han var dermed en af første danskere, der blev smittet med den livsomvæltende sygdom, mens Michael fik beskeden for syv år siden på sin 33 års fødselsdag.

Værter: Mette Byriel-Thygesen, museumsinspektør på Nationalmuseet og Louise Lindblad, journalist.
Medvirkende: Ole Morten Nygård og Michael Ovesen.

Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud.
Selvom hiv ikke længere er en dødsdom, så kaster 1980’ernes aids-epidemi stadig lange skygger ind i vores nutid. Både ind over mange menneskers liv, men måske især ind over synet på seksualitet. I den her episode af Sexhundredetallet får kulturhistoriker Mette Byriel-Thygesen og journalist Louise Lindblad besøg af to hiv-smittede fra hver sin generation. Ole fik et brev ind af døren i 1985, hvori der stod, at han var testet positiv for hiv, og han var dermed en af første danskere, der blev smittet med den livsomvæltende sygdom, mens Michael fik beskeden for syv år siden på sin 33 års fødselsdag. Værter: Mette Byriel-Thygesen, museumsinspektør på Nationalmuseet og Louise Lindblad, journalist. Medvirkende: Ole Morten Nygård og Michael Ovesen. Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets digitale medie, for Radio Loud. read more read less

2 years ago