00:00
27:05
Joris Verreydt (MSc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specifieke expertise in sportrevalidatie en manuele therapie) heeft zich vanuit zijn ervaring als competitief wielrenner en kinesitherapeut bij Bakala Academy ontwikkeld tot expert bikefitting. Nadien heeft hij Wolf Performance opgericht en momenteel is hij één van de toonaangevende personen voor bikefitting in België en in het buitenland.

Hij heeft ervaring met profrenners van verschillende World Tour ploegen zoals Lotto-Soudal, Ineos Grenadiers, Belgian Cycling, enz. evenals vele recreatieve atleten. Hij is lid van het wetenschappelijk panel van het IBFI (International Bike Fitting Institute). Vanuit zijn achtergrond als kinesitherapeut heeft hij specifieke interesse in het effect van het functioneren van het lichaam naast de fiets op de specifieke fietsbeweging.

In september is Joris bij SmartEducation te gast voor het evenement PhysioVelo 2021 (https://smarteducation.be/physio-velo/), en in het kader daarvan haalden wij hem alvast voor onze podcastmicrofoon!
Joris Verreydt (MSc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specifieke expertise in sportrevalidatie en manuele therapie) heeft zich vanuit zijn ervaring als competitief wielrenner en kinesitherapeut bij Bakala Academy ontwikkeld tot expert bikefitting. Nadien heeft hij Wolf Performance opgericht en momenteel is hij één van de toonaangevende personen voor bikefitting in België en in het buitenland. Hij heeft ervaring met profrenners van verschillende World Tour ploegen zoals Lotto-Soudal, Ineos Grenadiers, Belgian Cycling, enz. evenals vele recreatieve atleten. Hij is lid van het wetenschappelijk panel van het IBFI (International Bike Fitting Institute). Vanuit zijn achtergrond als kinesitherapeut heeft hij specifieke interesse in het effect van het functioneren van het lichaam naast de fiets op de specifieke fietsbeweging. In september is Joris bij SmartEducation te gast voor het evenement PhysioVelo 2021 (https://smarteducation.be/physio-velo/), en in het kader daarvan haalden wij hem alvast voor onze podcastmicrofoon! read more read less

2 years ago #bikefitting, #physiovelo, #smarteducation, #verreydt