00:00
36:23
Als je terugkijkt naar de aanloop van je burn-out dan herken je waarschijnlijk bepaald gedrag dat niet zo goed voor je was. Altans niet goed voor je gezondheid!

In deze aflevering kijk ik naar de praktisch oorzaken van burnout. In mijn andere afleveringen van 'Burnout te slim af' kijk ik vooral naar de diepere oorzaken. Die liggen altijd in oude ervaringen.

Waarschijnlijk hebben anderen je al eens gewezen op je manier van doen (en dat je het misschien wel iets rustiger aan mag doen). Probeer eens alles op een rijtje te krijgen.

Kijk onder andere naar bewijsdrang, status en aanzien, overdreven enthousiasme, onrust in je hoofd en lijf, fomo, overdereven commitment en betrokkenheid, teveel verantwoordelijkheid nemen, werkdruk en prestatiedruk.

Uiteindelijk is burn-out een fysieke uitputting. De klachten die bijvoorbeeld bij Post-Covid horen zijn ongeveer hetzelfde als bij burnout. Maar de oorzaak is anders.

Ongeacht de praktische klachten, zorg dat je serieus met de echte oorzaak aan de slag gaat. Schakel een ervaren professional in om je daarbij te helpen. Die heb je nodig!

Kijk ook op mijn website: https://verheijdenconsult.nl
Als je terugkijkt naar de aanloop van je burn-out dan herken je waarschijnlijk bepaald gedrag dat niet zo goed voor je was. Altans niet goed voor je gezondheid! In deze aflevering kijk ik naar de praktisch oorzaken van burnout. In mijn andere afleveringen van 'Burnout te slim af' kijk ik vooral naar de diepere oorzaken. Die liggen altijd in oude ervaringen. Waarschijnlijk hebben anderen je al eens gewezen op je manier van doen (en dat je het misschien wel iets rustiger aan mag doen). Probeer eens alles op een rijtje te krijgen. Kijk onder andere naar bewijsdrang, status en aanzien, overdreven enthousiasme, onrust in je hoofd en lijf, fomo, overdereven commitment en betrokkenheid, teveel verantwoordelijkheid nemen, werkdruk en prestatiedruk. Uiteindelijk is burn-out een fysieke uitputting. De klachten die bijvoorbeeld bij Post-Covid horen zijn ongeveer hetzelfde als bij burnout. Maar de oorzaak is anders. Ongeacht de praktische klachten, zorg dat je serieus met de echte oorzaak aan de slag gaat. Schakel een ervaren professional in om je daarbij te helpen. Die heb je nodig! Kijk ook op mijn website: https://verheijdenconsult.nl read more read less

4 months ago #bewijsdrang, #burn-out, #burnout, #burnoutteslimaf, #coaching, #fomo, #onrust, #oorzaken, #podcast, #verheijden