00:00
84:36
Teknoloji dünyasında yine sıcak gelişmelerin yaşandığı bir haftayı daha geride bıraktık.

Artık bütün teknoloji devlerinin yazılımlarını ona göre programladığı yapay zekânın bir de "deep learning" (derin öğrenme) denen tartışmalı bir dalı var.

Burada öne çıkan ise ünlü isimlerin yüzlerinin ve seslerinin manipüle edilerek izleyiciye sunulması...

Bu teknoloji, artık bir sonraki aşamaya geçmiş durumda.

Genetik köken bulma firması olan MyHeritage, İsrailli teknoloji firması D-ID ile işbirliği yaparak, yapay zekâ teknolojisi yardımıyla eski fotoğrafları hareketlendiren DeepNostalgia, yani “Derin Nostalji” isimli bir uygulamayı yayımladı.

Hayata gözlerini yummuş aile bireylerinin fotoğraflarını canlandırarak hareket ettiren bu uygulama, son dönemin en popülerlerinden.

Bu tür bir yapay zeka uygulaması geliştirmek için, öncelikle çok sayıda insanın fotoğrafları ile çeşitli jest ve mimiklerini gösterdikleri anlar saatler boyunca video olarak kaydediliyor. Yapay zekâ algoritması bu fotoğraf ve video verisi üzerinden eğitiliyor. Eğer yapay zeka veriyi başarıyla öğrenebilirse, kendisine beslenen fotoğraf ve videoların arasındaki ilişkiyi öğreniyor ve sonrasında kendisine bir fotoğraf verdiğinizde, o fotoğraf içindeki yüzü algılayıp, hareket etseydi nasıl görüneceğini size sunabiliyor.

Ahval editörleri Ali Abaday, Ali Aslangül ve Evren Dede, Teknofilia'da bu hafta "Yapay zeka yeniden hayat verme noktasına nasıl geldi?" sorusuna cevap ararken, Google'ın son gizlilik sözleşmesi vaadi ve Türkiye'de iktidar medyasını öne çıkaran algoritmasını da ele alıyor.
Teknoloji dünyasında yine sıcak gelişmelerin yaşandığı bir haftayı daha geride bıraktık. Artık bütün teknoloji devlerinin yazılımlarını ona göre programladığı yapay zekânın bir de "deep learning" (derin öğrenme) denen tartışmalı bir dalı var. Burada öne çıkan ise ünlü isimlerin yüzlerinin ve seslerinin manipüle edilerek izleyiciye sunulması... Bu teknoloji, artık bir sonraki aşamaya geçmiş durumda. Genetik köken bulma firması olan MyHeritage, İsrailli teknoloji firması D-ID ile işbirliği yaparak, yapay zekâ teknolojisi yardımıyla eski fotoğrafları hareketlendiren DeepNostalgia, yani “Derin Nostalji” isimli bir uygulamayı yayımladı. Hayata gözlerini yummuş aile bireylerinin fotoğraflarını canlandırarak hareket ettiren bu uygulama, son dönemin en popülerlerinden. Bu tür bir yapay zeka uygulaması geliştirmek için, öncelikle çok sayıda insanın fotoğrafları ile çeşitli jest ve mimiklerini gösterdikleri anlar saatler boyunca video olarak kaydediliyor. Yapay zekâ algoritması bu fotoğraf ve video verisi üzerinden eğitiliyor. Eğer yapay zeka veriyi başarıyla öğrenebilirse, kendisine beslenen fotoğraf ve videoların arasındaki ilişkiyi öğreniyor ve sonrasında kendisine bir fotoğraf verdiğinizde, o fotoğraf içindeki yüzü algılayıp, hareket etseydi nasıl görüneceğini size sunabiliyor. Ahval editörleri Ali Abaday, Ali Aslangül ve Evren Dede, Teknofilia'da bu hafta "Yapay zeka yeniden hayat verme noktasına nasıl geldi?" sorusuna cevap ararken, Google'ın son gizlilik sözleşmesi vaadi ve Türkiye'de iktidar medyasını öne çıkaran algoritmasını da ele alıyor. read more read less

3 years ago #ahval, #algoritma, #aliabaday, #aliaslangül, #deepfake, #evrendede, #google, #haberler, #iktidarmedyası, #teknofilia, #teknoloji, #uygulamalar, #yapayzeka, #ölüm