00:00
20:13
Er naturen for alle?

Ja, men det er ikke lige let for at alle at komme ud i den.

Et handicap kan spænde ben for at komme ud at nyde skov, strand, enge og moser. Men relancering af den digitale platform udinaturen.dk gør det lettere at navigere i, hvilke naturområder og -stier, der kan benyttes med det handicap, man har.

I dette afsfnit af På Naturens Vegne fortæller Gerhard Korbo om forhindringer, men også muligheder for at komme i den natur, som han elsker, og som han også kom meget i, før han blev lam i underkroppen ved en mountainbike-ulykke for ti år siden.

Gerhard Korbo er frivillig frontløber i projekt 'Natur for alle', som Videnscenter om handicap er tovholder på. Han tester sammen med de øvrige frontløbere i hele landet - som alle er mennesker med et handicap - hvorvidt et naturområde er tilgængeligt med forskellige typer af handicap.

For parkforvalter Lene Larsen og landinspektør Peter Pedersen fra Aalborg Kommunes afdeling for Byer og Natur, som varetager de grønne områder i kommunen, er det en stor hjælp at få Gerhards og hans frivillige frontløber-kollegers syn på naturområdernes tilgængelighed.

Danmarks guide til natur- og friluftsoplevelser - også for mennesker med handicap - finder du på www.udinaturen.dk

Charlotte Ostertag har produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet i Hirtshals og Hjørring Kommune.
Er naturen for alle? Ja, men det er ikke lige let for at alle at komme ud i den. Et handicap kan spænde ben for at komme ud at nyde skov, strand, enge og moser. Men relancering af den digitale platform udinaturen.dk gør det lettere at navigere i, hvilke naturområder og -stier, der kan benyttes med det handicap, man har. I dette afsfnit af På Naturens Vegne fortæller Gerhard Korbo om forhindringer, men også muligheder for at komme i den natur, som han elsker, og som han også kom meget i, før han blev lam i underkroppen ved en mountainbike-ulykke for ti år siden. Gerhard Korbo er frivillig frontløber i projekt 'Natur for alle', som Videnscenter om handicap er tovholder på. Han tester sammen med de øvrige frontløbere i hele landet - som alle er mennesker med et handicap - hvorvidt et naturområde er tilgængeligt med forskellige typer af handicap. For parkforvalter Lene Larsen og landinspektør Peter Pedersen fra Aalborg Kommunes afdeling for Byer og Natur, som varetager de grønne områder i kommunen, er det en stor hjælp at få Gerhards og hans frivillige frontløber-kollegers syn på naturområdernes tilgængelighed. Danmarks guide til natur- og friluftsoplevelser - også for mennesker med handicap - finder du på www.udinaturen.dk Charlotte Ostertag har produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet i Hirtshals og Hjørring Kommune. read more read less

3 months ago #aagevjensennaturfond, #blind, #friluftsrådet, #handicap, #kørestol, #natur, #naturforalle, #naturmødet, #naturstyrelsen, #ptsd, #pånaturensvegne, #tilgængelighed, #udinaturen, #videnscenteromhandicap