00:00
11:16
Når vi sover kommer vi igennem forskellige stadier i en søvncyklus, som har hvert deres formål.
Fx så er det i den dybe søvn at pulsen, blodtrykket, temperaturen og antallet af vejrtrækninger sænkes så kroppen har optimale betingelser for at regenererer og reparerer sig selv.

Senere i en cyklus kommer i remsøvnen, hvor vi får bearbejdet dagens indtryk og får de indtryk lagret på den rette måde. Det er også i remsøvnen vi får styrket vores sociale intelligens, vores evne til kreativitet og problemløsning, og ikke mindst vores evne til at koble nye erfaringer over på gamle erfaringer. Det er også primært i rem søvnen vi drømmer.

Der er en række processer, der kommer på banen om natten. De har deres helt egne funktioner og sørger for at de nedbrydende processer, der er sket i kroppen om dagen, mens man har været vågen og i gang, bliver taget sig om natten.

Lyt med på temaet om søvn og hør, hvad der sker i kroppen når vi sover og som er livsvigtigt for både psyken og kroppen
Når vi sover kommer vi igennem forskellige stadier i en søvncyklus, som har hvert deres formål. Fx så er det i den dybe søvn at pulsen, blodtrykket, temperaturen og antallet af vejrtrækninger sænkes så kroppen har optimale betingelser for at regenererer og reparerer sig selv. Senere i en cyklus kommer i remsøvnen, hvor vi får bearbejdet dagens indtryk og får de indtryk lagret på den rette måde. Det er også i remsøvnen vi får styrket vores sociale intelligens, vores evne til kreativitet og problemløsning, og ikke mindst vores evne til at koble nye erfaringer over på gamle erfaringer. Det er også primært i rem søvnen vi drømmer. Der er en række processer, der kommer på banen om natten. De har deres helt egne funktioner og sørger for at de nedbrydende processer, der er sket i kroppen om dagen, mens man har været vågen og i gang, bliver taget sig om natten. Lyt med på temaet om søvn og hør, hvad der sker i kroppen når vi sover og som er livsvigtigt for både psyken og kroppen read more read less

2 years ago #hormonbalance, #hormoner, #kvinder, #livsglæde, #livskvalitet, #menopause, #nattesøvn, #overgangsalder, #overgangsalderen, #perimenopause, #postmenopause, #selvkærlig, #sundhed, #søvn