00:00
56:45
Skuffelse er et ord, der går igen mange gange i denne udgave af ”Monica møder magten”. Det er ikke en imponeret og optimistisk handicapordfører fra Enhedslisten, som Monica Lylloff møder på dagen for valgets udskrivelse. Jakob Sølvhøj ser et langt sejt træk forude for at få mere politisk fokus på handicapområdet.

Jakob Sølvhøj har siden 2015 været handicapordfører for Enhedslisten, og i samtalen med Monica ser han tilbage på en valgperiode, som han ikke er bange for at kalde en skuffelse, fordi handicapområdet ikke fik den prioritet, som han mener, området blev lovet.

Samme skuffelse deler Monica Lylloff, der var én af medstifterne af bevægelsen #enmillionstemmer forud for sidste valg i 2019.

”For mig har det næsten været værre at stå over for en ny regering, der i 2019 havde slået sig op på at ville ændringer på handicapområdet, og så ikke holde det,” siger Monica Lylloff.

I podcasten taler Monica Lylloff og Jakob Sølvhøj særligt om, hvad der skal få handicapområdet højere op på den politiske dagsorden.

”Jeg hører til dem, der tror meget på det lange, seje træk. At vil man skabe forandring, så er det utrolig sjældent, at fordi man engagerer sig i en måned eller to, så vender alle næsen ens vej. Det er langt og sejt arbejde. Det arbejde, #enmillionstemmer og handicaporganisationer har udført i årevis, det skaber et fundament. Jeg tror, at uden sådan et fundament, så er det svært. Det kan ikke opstå af ingenting. Alle politikere kan jo lade sig presse, hvis de mærker, at der er en folkestemning for forandring,” siger Jakob Sølvhøj blandt andet i podcasten.

Tilrettelæggelse og redigering: Niels Svanborg
Skuffelse er et ord, der går igen mange gange i denne udgave af ”Monica møder magten”. Det er ikke en imponeret og optimistisk handicapordfører fra Enhedslisten, som Monica Lylloff møder på dagen for valgets udskrivelse. Jakob Sølvhøj ser et langt sejt træk forude for at få mere politisk fokus på handicapområdet. Jakob Sølvhøj har siden 2015 været handicapordfører for Enhedslisten, og i samtalen med Monica ser han tilbage på en valgperiode, som han ikke er bange for at kalde en skuffelse, fordi handicapområdet ikke fik den prioritet, som han mener, området blev lovet. Samme skuffelse deler Monica Lylloff, der var én af medstifterne af bevægelsen #enmillionstemmer forud for sidste valg i 2019. ”For mig har det næsten været værre at stå over for en ny regering, der i 2019 havde slået sig op på at ville ændringer på handicapområdet, og så ikke holde det,” siger Monica Lylloff. I podcasten taler Monica Lylloff og Jakob Sølvhøj særligt om, hvad der skal få handicapområdet højere op på den politiske dagsorden. ”Jeg hører til dem, der tror meget på det lange, seje træk. At vil man skabe forandring, så er det utrolig sjældent, at fordi man engagerer sig i en måned eller to, så vender alle næsen ens vej. Det er langt og sejt arbejde. Det arbejde, #enmillionstemmer og handicaporganisationer har udført i årevis, det skaber et fundament. Jeg tror, at uden sådan et fundament, så er det svært. Det kan ikke opstå af ingenting. Alle politikere kan jo lade sig presse, hvis de mærker, at der er en folkestemning for forandring,” siger Jakob Sølvhøj blandt andet i podcasten. Tilrettelæggelse og redigering: Niels Svanborg read more read less

about 1 year ago #enhedslisten, #enmillionstemmer, #handicappolitik, #lylloff, #socialpolitik, #socialtindblik