00:00
06:37
Hier, op de open oceaan, is het wel meer dan 2000 meter diep. Sardientjes en ansjovissen zwemmen hier dagelijks in grote scholen rond. Dicht op elkaar, want dat maakt ze minder kwetsbaar voor roofdieren. Mocht er dan toch een hongerige blauwe haai in de buurt komen, dan hebben de vissen een bijzondere truc: de grote school is een enorme bal geworden, een soort glitterende tornado. Dat noemen ze een baitball. Een laatste poging van de visjes om niet opgegeten te worden. Zal het werken?

Met Expeditie Oceaan leer je meer over de oceaan. En dat is belangrijk, want hoe meer we weten over de oceaan, hoe beter we deze kunnen beschermen. Want dat is hard nodig. Ook Albert Heijn zet zich in om de wereld beter achter te laten. Kom je ook in actie? Praktische tips en meer informatie over de oceaan vind je op https://www.ah.nl/oceaan.

De podcast-afleveringen bevatten 8D-audio en komen daarom het best tot hun recht als je ze beluistert met een koptelefoon. Let op: in situaties waar je je aandacht nodig hebt kun je beter geen koptelefoon opzetten, zoals in het verkeer.

De podcast Expeditie Oceaan is een productie van audio agency Airborne. In samenwerking met Studio Freek, Naturalis Biodiversity Center, Lumen Loyalty en Dentsu.
Hier, op de open oceaan, is het wel meer dan 2000 meter diep. Sardientjes en ansjovissen zwemmen hier dagelijks in grote scholen rond. Dicht op elkaar, want dat maakt ze minder kwetsbaar voor roofdieren. Mocht er dan toch een hongerige blauwe haai in de buurt komen, dan hebben de vissen een bijzondere truc: de grote school is een enorme bal geworden, een soort glitterende tornado. Dat noemen ze een baitball. Een laatste poging van de visjes om niet opgegeten te worden. Zal het werken? Met Expeditie Oceaan leer je meer over de oceaan. En dat is belangrijk, want hoe meer we weten over de oceaan, hoe beter we deze kunnen beschermen. Want dat is hard nodig. Ook Albert Heijn zet zich in om de wereld beter achter te laten. Kom je ook in actie? Praktische tips en meer informatie over de oceaan vind je op https://www.ah.nl/oceaan. De podcast-afleveringen bevatten 8D-audio en komen daarom het best tot hun recht als je ze beluistert met een koptelefoon. Let op: in situaties waar je je aandacht nodig hebt kun je beter geen koptelefoon opzetten, zoals in het verkeer. De podcast Expeditie Oceaan is een productie van audio agency Airborne. In samenwerking met Studio Freek, Naturalis Biodiversity Center, Lumen Loyalty en Dentsu. read more read less

about 1 year ago #8d, #albert, #avontuurlijk, #biodiversiteit, #diepzee, #expeditie, #experience, #freek, #heijn, #kinderen, #naturalis, #oceaan, #oceaanbewoners, #onderwaterwereld, #plastic, #sound, #studio, #vervuiling, #voedselverspilling, #vonk