00:00
06:38
Het koraalrif is een fantastische, kleurrijke plek. Wist je dat koralen geen stenen of planten zijn, maar dieren? In hun eentje zijn de koraalpoliepen slechts een paar millimeter groot, maar samen vormen ze een enorm dier. Onderwater kun je horen hoeveel geluid ze maken: het rif bruist van het leven. Je vindt er onder meer papegaaivissen, garnalen, zeesterren en krabbetjes. Maar ook anemoonvissen voelen zich hier erg thuis. Denk maar niet dat je makkelijk bij hen in de buurt komt. Anemoonvissen verdedigen hun stek namelijk fel tegen indringers.

Met Expeditie Oceaan leer je meer over de oceaan. En dat is belangrijk, want hoe meer we weten over de oceaan, hoe beter we deze kunnen beschermen. Want dat is hard nodig. Ook Albert Heijn zet zich in om de wereld beter achter te laten.

Kom in actie! Door CO₂-uitstoot wordt zeewater warmer en zuurder. Daarvan raakt koraal gestresst en verliest het zijn kleur. Om dit te voorkomen, kun je bijvoorbeeld groenten en fruit uit het seizoen uit Nederland eten. Zo komt er minder CO₂ in de lucht en dus in onze oceaan. Meer praktische tips en informatie over de oceaan vind je op https://www.ah.nl/oceaan.

De podcast-afleveringen bevatten 8D-audio en komen daarom het best tot hun recht als je ze beluistert met een koptelefoon. Let op: in situaties waar je je aandacht nodig hebt kun je beter geen koptelefoon opzetten, zoals in het verkeer.

De podcast Expeditie Oceaan is een productie van audio agency Airborne. In samenwerking met Studio Freek, Naturalis Biodiversity Center, Lumen Loyalty en Dentsu.
Het koraalrif is een fantastische, kleurrijke plek. Wist je dat koralen geen stenen of planten zijn, maar dieren? In hun eentje zijn de koraalpoliepen slechts een paar millimeter groot, maar samen vormen ze een enorm dier. Onderwater kun je horen hoeveel geluid ze maken: het rif bruist van het leven. Je vindt er onder meer papegaaivissen, garnalen, zeesterren en krabbetjes. Maar ook anemoonvissen voelen zich hier erg thuis. Denk maar niet dat je makkelijk bij hen in de buurt komt. Anemoonvissen verdedigen hun stek namelijk fel tegen indringers. Met Expeditie Oceaan leer je meer over de oceaan. En dat is belangrijk, want hoe meer we weten over de oceaan, hoe beter we deze kunnen beschermen. Want dat is hard nodig. Ook Albert Heijn zet zich in om de wereld beter achter te laten. Kom in actie! Door CO₂-uitstoot wordt zeewater warmer en zuurder. Daarvan raakt koraal gestresst en verliest het zijn kleur. Om dit te voorkomen, kun je bijvoorbeeld groenten en fruit uit het seizoen uit Nederland eten. Zo komt er minder CO₂ in de lucht en dus in onze oceaan. Meer praktische tips en informatie over de oceaan vind je op https://www.ah.nl/oceaan. De podcast-afleveringen bevatten 8D-audio en komen daarom het best tot hun recht als je ze beluistert met een koptelefoon. Let op: in situaties waar je je aandacht nodig hebt kun je beter geen koptelefoon opzetten, zoals in het verkeer. De podcast Expeditie Oceaan is een productie van audio agency Airborne. In samenwerking met Studio Freek, Naturalis Biodiversity Center, Lumen Loyalty en Dentsu. read more read less

about 1 year ago