Settings
Light Theme
Dark Theme
Podcast Cover

eyvah! diyetim bozuldu.

  • ''varsayımlarımız'' 29

    23 FEB 2024 · bu bölüm size iyi geleceğini varsaydım
    17m 2s
  • 34m 56s
  • ''adaptasyon ve mental dayanıklılık'' 27

    31 MAR 2023 · TR simülasyonunda yine zor günler geçiriyoruz. Öyle ki kaygı, hüzün, yas, umut ve bir dolu daha başka duyguyu birlikre deneyimliyoruz. Yaşadığımız her duygu her deneyim çok biricik. Başımıza iyi bir şey gelse de korkunç bir şey gelse de kaçınılmaz olan bir durum var ki bu da adaptasyon. Darwin'in Galapagos adalarındaki kuşlarından bolca bahsettiğim, mental dayanıklılık ve adaptasyon ile ilgili bölüm sizi bekliyor. @eyvahdiyetimbozuldu @simdipirilla
    27m 38s
  • ''beden(imizle) ilişkimiz'' 26

    9 AUG 2022 · Yıllardır aynı problemlerle savaşıyorum… Hayatta bu kadar çok şeyi başarmış biri bunu nasıl başaramaz? Şu işi bir çözemedim gitti. Yüz yıldır diyetteyim. Zayıfım, şişmanım, kilo alıyorum, veriyorum, uğraşıyorum. Spor yapıyorum, yapmıyorum. Beğeniyorum, beğeniliyorum. Sonra beğenilmiyorum. Ve beğenmiyorum da. Dönüyorum, dolaşıyorum. Diyet yapıyorum ya da yapmıyorum. Terapiye gidiyorum. Diyetisyene gidiyorum. Oluyor mu? Bilmiyorum… Bu ne zaman geçecek? Ne zaman bitecek? Emin olun ben de bilmiyorum. Keşke bilsem ama bilmiyorum. Ama size bildiğim bir kaç şeyden bahsedeyim belki yardımcı olur. Dinleyenlerin yorumlarını merakla ve şefkatle bekliyorum! Keyifli dinlemeler…
    26m 40s
  • ''besinlerle iyi ilişki?'' 25

    5 JUL 2022 · Besinlerle iyi bir ilişki ne diyetinizin kalitesiyle ne yediğiniz yiyeceklerle, ne de kaloriler, sebze ya da protein porsiyonları ya da makrolarla ilgilidir. Daha ziyade, hepimizin bireysel olarak biricik sahip olduğu öğrenilmiş davranışların, bakış açısının, duyguların ve düşüncelerin daha fazla farkına varmak ve ayrıca bize olumlu bir şekilde fayda sağlamayanları için bunları adım adım geliştirmek ve eğer isteniyorsa değiştirmek için çalışmakla alakalıdır. Ne zaman, ne kadar, ne yiyeceğim diye günün büyük bir kısmını geçirmemek Herhangi bir yiyeceği yerken kendini suçlu hissetmemek ödül-ceza oyunları olmadan doymak ve tatmin olmak ve tabii ki mental ve fiziksel olarak sağlıklı olmak demek. Peki bu nasıl olacak? yeni bölümlerden haberdar olmak için beni takip edebilirsin: https://www.instagram.com/simdipirilla/ https://www.instagram.com/eyvahdiyetimbozuldu/
    22m 45s
  • ''alışkanlıklar, irade ve diğerleri'' 24

    28 JUN 2022 · alışkanlık nedir? yeme alışkanlıkları nasıl oluşur? irade ve diyet yapma arasında nasıl bir ilişki var?beynimiz böyle yapmayı nerede öğrendi ve daha nicesi.
    32m 55s
  • ''sezgisel yeme ne değildir?'' 23

    26 APR 2022 · sezgisel yeme sadece acıkınca ye doyunca bırak ve eee ben o zaman sadece hep dondurma sadece dondurma yerim diyenlere iletebileceğiniz bölüm.
    21m 17s
  • ''reaktif hipoglisemi'' 22

    1 APR 2022 · Bir yemek tüketildikten sonra gelen el ayak üşümesi, kalp çarpıntısı, aşırı tatlı isteği gibi ani gelen açlık, halsizlik, baş ağrısı gibi şikayetleriniz var. Haliyle iyi ihtimalle şüphelenip doktora gittiniz. Açlık kan şekerinize hatta insülin seviyenize de bakıldı. Bu değerler belki sınırda, ya da genel olarak hafif bir dengesizlik, belki prediyabet ya da insülin direnci görüldü ya da görülmedi ya da ifade edilmedi. Ya da insülin değerleri ve açlık kan şekeriniz arasında bir tutarsızlık var ama üstünde çok da durulmadı. İyi beslenin, hareket edin ha bir de belki kilo verin dendi. Bir şeyler yapmaya çalıştınız ancak semptomlarınız anlayamadığınız şekilde bazen geliyor ve gidiyor. Kendi deneyimlerinizle belki belli başlı şeyleri kendinize göre anladınız ama tam da belli değil. Genel olarak açlığa dayanamam gibi kendinizi tanımlıyor olabilirsiniz. Acıkınca ya da yemek gecikince anksiyete yaşama, sinirlilik de eşlik ediyor ya da etmiyor olabilir. Ailenizde diyabet öyküsü var ya da yok. Kilo fazlanız var ya da yok. Görece iyi besleniyorsunuz, spor yapıyorsunuz ya da yapmıyorsunuz. Hatta bazen spor sonrasında bu semptomlar artıyor. Kilo vermeye çalışıyorsanız az yediğinizden galiba diyip devam ediyorsunuz. Bunların hepsinin üstüne belki ya da değil özellikle bu tatlı isteğinizin belki de psikolojik olduğunu düşünüp kendinizi zaman zaman yetersiz ya da kötü hissediyorsunuz. Amacımız yukarıdaki semptomlara bakıp google doktorculuğu yapmak değil. Bu semptomların sıklıkla bu mecrada bahsettiğim başka sebepleri de olabilir. Ancak yukarıdaki senaryo-lar size tanıdık geliyorsa, @eyvahdiyetimbozuldu ‘nun son bölümü bölüm 22-Reaktif Hipoglisemi sizi bekliyor.
    27m 12s
  • ''tartı'' 21

    9 MAR 2022 · tartılmak mı? tartılmamak mı? işte bütün mesele kesinlikle bu değil. bu bölümde tartının hayatımızdaki etkilerini konuşuyoruz.
    30m 31s
  • 11m 48s
diyetin bozulabilen bir şey olmadığını anlatıyorum.
Contacts
Information

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search