001 MAF! - Synchroniciteit is een bruut natuurfeit

May 10, 2024 · 44m 35s
001 MAF! - Synchroniciteit is een bruut natuurfeit
Description

Mediteren met stiftgedichten... en omgekeerd: blackout poetry gebruiken als inspiratiebron voor gedichten en verhalen. Spiritualiteit is een beladen woord. Wij benaderen het begrip op een speelse, lichte toon, in het...

show more
Mediteren met stiftgedichten... en omgekeerd: blackout poetry gebruiken als inspiratiebron voor gedichten en verhalen. Spiritualiteit is een beladen woord. Wij benaderen het begrip op een speelse, lichte toon, in het kader van een creatief artistiek proces... want wij zijn MAF! 

In deze eerste aflevering buigt het Mystiek Actie Front - zijnde schrijver en schrijfdocent Patrick Bernauw en de redelijk mysterieuze ( M i ) - zich over het fenomeen synchroniciteit, "uitgevonden" door de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung. Je weet wel: een Toeval met Grote T, dat zich verhoudt tot het "normale" toeval als een olifant tot een mier. Ook bekend als: "de betekenisvolle coïncidentie". Patrick Bernauw geeft voorbeelden uit eigen leven & werk - soms ook mét bewijs, of mét een getuige - en ( M i ) laat haar oosters licht schijnen in de schemering. Wij zouden geen Mystiek Actie Front zijn, als we er niet op uit getrokken waren om te ijveren voor de wereldwijde erkenning van Synchroniciteit als Bruut Natuurfeit, en onderweg bovendien een brainstorm hadden georganiseerd met vier argeloze dames in Utopia in Aalst. Letterlijk: een plek die niet bestaat, al hebben er zowel de Academie voor Podiumkunsten als de bibliotheek onderdak gevonden. Maar goed, wetenschappelijke kwatongen beweren ook van synchroniciteit dat het niet bestaat.

In de podcast zul je nogal wat stiftgedichten horen passeren. Die vind je in beeld terug op de webstek van het Mystiek Actie Front: https://www.bernauw.com/p/maf.html

En o ja, niet te vergeten: de mystiek muzikale muziekjes zijn van ( M i ). Patrick Bernauw stond in voor opname, regie en montage. Het script van deze podcast kwam tot stand als een MAFfe co-productie.

Hier hoort ook een oproep bij aan het grote publiek, en daar behoor ook jij bij, beste luisteraar: bezorg je ons sprekende voorbeelden van betekenisvolle coïncidenties, ingesproken op je smartphone, en in mp3 naar ons emailadres gestuurd? Dan wel geschreven en naar datzelfde emailadres gestuurd? (info@inter-actief.be) Of gewoon in de commentaar sectie van deze podcast?

En het Mystiek Actie Front organiseert ook een heuse cursus, via deze podcast, vanaf 1 juni 2024, een jaar lang met elke maand een schrijfopdracht. Inschrijven voor eind september 2024, kostprijs 120 euro. Alle info:
https://creatiefschrijven.be/cursussen/mystiek-actie-front-maf  
Wie deelneemt, krijgt feedback en kan zijn of haar werk gepubliceerd zien in een (luister)boek, ebook en/of podcast geproduceerd door vzw de ScriptomanenWie geen feedback en publicatie hoeft, kan ook toegang krijgen tot de opdrachten via een lidmaatschap van onze Supporters Club:
https://www.spreaker.com/podcast/het-mystiek-actie-front-maf--6170589/support

show less
Information
Author Scriptomanen vzw
Organization MoordSpel
Website www.bernauw.com
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Podcast Cover

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search